Semur Hati Ayam Rasa Pedas
pittige smoor van kippenlevertjes
Bahan-bahan:
ingrediënten;
700 gr kippenlevertjes (12/13 stuks)
1/2 theel citroensap
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
3/4 theel nootmuskaat
2 cm jahe
2 cm laos
5 kruidnagels
2 sereh/citroengras
400 ml water
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de lever met het citroensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Rasp de laos en maal de kruidnagels fijn.
Marineer de lever met de bumbu, de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat en laat dit tenminste 30 minuten intrekken.
Verhit een pan en voeg daar de lever met de marinade, de jahe, de laos, de kruidnagels en de sereh toe en meng alles goed. Vervolgens langzaam het water toevoegen en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Petai kecap - kipfilet in een saus van kecap en petehbonen
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Acar Biet 3 - atjar
- Szechuan Peper Kip
- Ayam Suwit Pedas - pittig gebakken dunne reepjes kip
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Gulaorou - zoet-zuur varkensvlees met ananas
- Dugo - gestoomd gekruid kleefrijst met banaan
- Sayur Labu Siam - sajoer van chayote
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...