Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Sop Sapi Kacang Merah - Rundvlees soep met rode bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sop Sapi Kacang Merah
Rundvlees soep met rode bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees met bot
2000 ml water
2 eetl olie
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
600 gr rode bonen
300 gr wortel
300 gr aardappelen
1 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel peper
2 lente-uitjes (witte deel)
1 bosje selderij (stengels)

Taburan:
garnering
2 tomaten
2 lente-uitjes (groene deel)
1 bosje selderij (blaadjes)
2 eetl kecap manis
3 eetl sambal tauco/taotjo

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en breng aan de kook met het vlees. Laat het vlees daarna zachtjes sudderen. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de wortel en de aardappelen in stukjes. Snijd de lente-ui en de selderij fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sajotjes en de knoflook voor 2 minuten en voeg dit toe aan het vlees.
Voeg als het vlees zacht is geworden de bonen toe en kook deze zachtjes gaar. Dan de wortelen, de aardappeln, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui en de selderij erdoor en meng.
Schep de soep in komen en garneer deze met de in partjes gesneden tomaten, de lente-ui, de selderij, de kecap en de sambal.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 189 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934986