Rundvlees soep met rode bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees met bot
2000 ml water
2 eetl olie
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
600 gr rode bonen
300 gr wortel
300 gr aardappelen
1 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel peper
2 lente-uitjes (witte deel)
1 bosje selderij (stengels)
Taburan:
garnering
2 tomaten
2 lente-uitjes (groene deel)
1 bosje selderij (blaadjes)
2 eetl kecap manis
3 eetl sambal tauco/taotjo
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en breng aan de kook met het vlees. Laat het vlees daarna zachtjes sudderen. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de wortel en de aardappelen in stukjes. Snijd de lente-ui en de selderij fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sajotjes en de knoflook voor 2 minuten en voeg dit toe aan het vlees.
Voeg als het vlees zacht is geworden de bonen toe en kook deze zachtjes gaar. Dan de wortelen, de aardappeln, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui en de selderij erdoor en meng.
Schep de soep in komen en garneer deze met de in partjes gesneden tomaten, de lente-ui, de selderij, de kecap en de sambal.