banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sop Sapi Kacang Merah - Rundvlees soep met rode bonen
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sop Sapi Kacang Merah
Rundvlees soep met rode bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees met bot
2000 ml water
2 eetl olie
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
600 gr rode bonen
300 gr wortel
300 gr aardappelen
1 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
1 eetl zout
1/2 eetl palmsuiker
1 theel peper
2 lente-uitjes (witte deel)
1 bosje selderij (stengels)

Taburan:
garnering
2 tomaten
2 lente-uitjes (groene deel)
1 bosje selderij (blaadjes)
2 eetl kecap manis
3 eetl sambal tauco/taotjo

Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukjes. Verhit in een pan het water en breng aan de kook met het vlees. Laat het vlees daarna zachtjes sudderen. Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Snijd de wortel en de aardappelen in stukjes. Snijd de lente-ui en de selderij fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de sajotjes en de knoflook voor 2 minuten en voeg dit toe aan het vlees.
Voeg als het vlees zacht is geworden de bonen toe en kook deze zachtjes gaar. Dan de wortelen, de aardappeln, de nootmuskaat, de kruidnagels, het zout, de palmsuiker en de peper toe en kook het geheel verder gaar. Schep dan de lente-ui en de selderij erdoor en meng.
Schep de soep in komen en garneer deze met de in partjes gesneden tomaten, de lente-ui, de selderij, de kecap en de sambal.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335390