eenvoudige pittige smoor van kip
Bahan-bahan:
ingrediénten:
1 kip filet
1 wortel
1 aardappel
1 kool blad
1 lente-ui
5 rode lomboks
3 eetl kecap manis
175 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet en de kool in stukken, de wortel en de aardappel in blokjes en de lomboks in dunne ringen. Snijd de lente-ui in reepjes van 3 cm lengte. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de lente-ui toe en bak deze 2 minuten. Dan de kip toevoegen en bak deze rondom bruin. Vervolgens het water, de wortel, de aardappel, de kool en de kecap toevoegen en meng alles goed. Laat het geheel dan nog 20 minuten zachtjes afgesloten sudderen totdat het gaar is geworden.