logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Ayam Pedas Sederhana
eenvoudige pittige smoor van kip

Bahan-bahan:
ingrediénten:
1 kip filet
1 wortel
1 aardappel
1 kool blad
1 lente-ui
5 rode lomboks
3 eetl kecap manis
175 ml water
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet en de kool in stukken, de wortel en de aardappel in blokjes en de lomboks in dunne ringen. Snijd de lente-ui in reepjes van 3 cm lengte. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de lente-ui toe en bak deze 2 minuten. Dan de kip toevoegen en bak deze rondom bruin. Vervolgens het water, de wortel, de aardappel, de kool en de kecap toevoegen en meng alles goed. Laat het geheel dan nog 20 minuten zachtjes afgesloten sudderen totdat het gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 223 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420313