Semur Ayam Pedas Sederhana
eenvoudige pittige smoor van kip
Bahan-bahan:
ingrediénten:
1 kip filet
1 wortel
1 aardappel
1 kool blad
1 lente-ui
5 rode lomboks
3 eetl kecap manis
175 ml water
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kipfilet en de kool in stukken, de wortel en de aardappel in blokjes en de lomboks in dunne ringen. Snijd de lente-ui in reepjes van 3 cm lengte. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de lente-ui toe en bak deze 2 minuten. Dan de kip toevoegen en bak deze rondom bruin. Vervolgens het water, de wortel, de aardappel, de kool en de kecap toevoegen en meng alles goed. Laat het geheel dan nog 20 minuten zachtjes afgesloten sudderen totdat het gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Kuning - gele rijst
- Kohu-kohu - sardientjes met groenten
- Telor bumbu bali
- Tjarantjam - groenten in saus
- Tahu Telor Dan Tauge - omelet met tahu en tauge
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Nasi Sela - rijst met aardappelen
- Ayam bakar kupang - gegrilde kip in geurige kokosmelk saus
- Ayam Masak Kemirie - pittige kip met kemirie
- Taoto - Javaans runvlees in gele bonen saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...