Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Semur Ayam Perintil
kippenballetjes gestoofd in kruidige saus

Bahan Perintil:
balletjes van kip:
200 gr kippendij
50 gr rundergehakt
1/2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1 ei
olie

Bahan semur:
ingrediënten saus:
4 sjalotjes
2 cm jahe
5 kruidnagels
5 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks

Cara membuat:
bereiding;
Hak de kippendij zeer fijn en meng dit met het gehakt, het zout, de nootmuskaat en het ei tot een homogene massa. Vorm hiervan kleine balletjes (1 theel). Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sjaltojes, de jahe en de kruidnagels voor 3 minuten. Voeg dan de balletjes, de kecap, het zout, de peper, de nootmuskaat en de palmsuiker toe en meng goed. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577476