kippenballetjes gestoofd in kruidige saus
Bahan Perintil:
balletjes van kip:
200 gr kippendij
50 gr rundergehakt
1/2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1 ei
olie
Bahan semur:
ingrediënten saus:
4 sjalotjes
2 cm jahe
5 kruidnagels
5 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding;
Hak de kippendij zeer fijn en meng dit met het gehakt, het zout, de nootmuskaat en het ei tot een homogene massa. Vorm hiervan kleine balletjes (1 theel). Verhit in een pan voldoende olie en bak de balletjes bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sjaltojes, de jahe en de kruidnagels voor 3 minuten. Voeg dan de balletjes, de kecap, het zout, de peper, de nootmuskaat en de palmsuiker toe en meng goed. Voeg de kokosmelk toe en kook het geheel zachtjes totdat de saus is ingedikt.