Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Semur Ayam Suwir Jamur - gestoofde kip met paddenstoelen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Semur Ayam Suwir Jamur
gestoofde kip met paddenstoelen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kipfilet/dijen
100 gr champignons
1 limoen, sap
1/4 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
2 cm jahe
3 rode lomboks
300 ml water
4 eetl kecap manis
1 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten staan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne plakjes en de lente-ui in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water samen met de kip en kook deze gaar. Schep de kip eruit en pluk deze uit elkaar (grof)
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de sereh, de jahe en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de kip en de champignons en breng aan de kook. Dan de kecap en de lente-ui toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 39 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932337