zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Lado Uwok - gestoomde sambal met ikan teri
- Ayam Piendang Serani
- Lalap Indonesia
- Sarang Burung Ikan Teri - knapperige vogelnestje met gedroogde visjes
- Ayam Besengek
- Ayam Suwir Kemangi - gesnipperde gestoofde kip met kemangi
- Be celeng gerangasem base bali - gemarineerd varkensvlees
- Acer Jahe
- Gang Garee Gai - matsaman kip curry
- Gule itik - eend in een pittige en kruidige kokossaus
Semur Ayam Suwir Jamur - gestoofde kip met paddenstoelen


Semur Ayam Suwir Jamur
gestoofde kip met paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kipfilet/dijen
100 gr champignons
1 limoen, sap
1/4 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
2 cm jahe
3 rode lomboks
300 ml water
4 eetl kecap manis
1 lente-ui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten staan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne plakjes en de lente-ui in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water samen met de kip en kook deze gaar. Schep de kip eruit en pluk deze uit elkaar (grof)
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de sereh, de jahe en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de kip en de champignons en breng aan de kook. Dan de kecap en de lente-ui toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken. Serveer.
gestoofde kip met paddenstoelen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kipfilet/dijen
100 gr champignons
1 limoen, sap
1/4 theel zout
3 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras
2 cm jahe
3 rode lomboks
300 ml water
4 eetl kecap manis
1 lente-ui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de kip met het limoensap en het zout en laat dit 15 minuten staan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne plakjes en de lente-ui in reepjes. Snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water samen met de kip en kook deze gaar. Schep de kip eruit en pluk deze uit elkaar (grof)
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de sereh, de jahe en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dit toe aan de bouillon samen met de kip en de champignons en breng aan de kook. Dan de kecap en de lente-ui toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten koken. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.