banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Mak Kimchi 막김치 - eenvoudige kimchi
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Mak Kimchi 막김치
eenvoudige kimchi

Ingrediënten:
2 chinese kool (3500 gr)
225 gr zeezout
1400 ml water
1 daikon (600 gr)
1 eetl zeezout
6 bosuitjes
 
kruiden:
225 gr gochugaru
75 gr saeujeot (gezouten garnalen) fijngehakt
4 eetl myulchiaekjeot (vissaus)
25 cm jahe, geraspt
1 eetl suiker
 
Bereiding:
Snijd de kool in vieren en verwijder het hart, Snijd de kool daarna in stukken van 3 cm. Leg de stukken in een kop. Meng het zout met het water en roer totdat het zout is opgelost. Besprenkel de kool met het water en laat dit tenminste 2 uur staan. Draai de kool regelmatig.
Snijd de daikon in kleine blokjes en bestrooi deze met de eetl zout en laat het 30 minuten intrekken en uitlekken. Snijd de bosuitjes fijn.
Meng de kruiden met 225 ml water. Spoel de kool een paar keer af om het zout te verwijderen. Meng de daikon, de kruiden en de bosuitjes met de kool en zorg dat de kool goed bedekt is. Schep de kimchi in een luchtdichte container of pot. Spoel de kom met 100 ml water en giet dit over de kool in de fles. Laat eerst de kool op kamertemperatuur tenminste 1/2 dag staan en zet het daarna in de koelkast.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39333836