Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Mak Kimchi 막김치 - eenvoudige kimchi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Mak Kimchi 막김치
eenvoudige kimchi

Ingrediënten:
2 chinese kool (3500 gr)
225 gr zeezout
1400 ml water
1 daikon (600 gr)
1 eetl zeezout
6 bosuitjes
 
kruiden:
225 gr gochugaru
75 gr saeujeot (gezouten garnalen) fijngehakt
4 eetl myulchiaekjeot (vissaus)
25 cm jahe, geraspt
1 eetl suiker
 
Bereiding:
Snijd de kool in vieren en verwijder het hart, Snijd de kool daarna in stukken van 3 cm. Leg de stukken in een kop. Meng het zout met het water en roer totdat het zout is opgelost. Besprenkel de kool met het water en laat dit tenminste 2 uur staan. Draai de kool regelmatig.
Snijd de daikon in kleine blokjes en bestrooi deze met de eetl zout en laat het 30 minuten intrekken en uitlekken. Snijd de bosuitjes fijn.
Meng de kruiden met 225 ml water. Spoel de kool een paar keer af om het zout te verwijderen. Meng de daikon, de kruiden en de bosuitjes met de kool en zorg dat de kool goed bedekt is. Schep de kimchi in een luchtdichte container of pot. Spoel de kom met 100 ml water en giet dit over de kool in de fles. Laat eerst de kool op kamertemperatuur tenminste 1/2 dag staan en zet het daarna in de koelkast.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 246 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41040769