Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Mak Kimchi 막김치 - eenvoudige kimchi
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Mak Kimchi 막김치
eenvoudige kimchi

Ingrediënten:
2 chinese kool (3500 gr)
225 gr zeezout
1400 ml water
1 daikon (600 gr)
1 eetl zeezout
6 bosuitjes
 
kruiden:
225 gr gochugaru
75 gr saeujeot (gezouten garnalen) fijngehakt
4 eetl myulchiaekjeot (vissaus)
25 cm jahe, geraspt
1 eetl suiker
 
Bereiding:
Snijd de kool in vieren en verwijder het hart, Snijd de kool daarna in stukken van 3 cm. Leg de stukken in een kop. Meng het zout met het water en roer totdat het zout is opgelost. Besprenkel de kool met het water en laat dit tenminste 2 uur staan. Draai de kool regelmatig.
Snijd de daikon in kleine blokjes en bestrooi deze met de eetl zout en laat het 30 minuten intrekken en uitlekken. Snijd de bosuitjes fijn.
Meng de kruiden met 225 ml water. Spoel de kool een paar keer af om het zout te verwijderen. Meng de daikon, de kruiden en de bosuitjes met de kool en zorg dat de kool goed bedekt is. Schep de kimchi in een luchtdichte container of pot. Spoel de kom met 100 ml water en giet dit over de kool in de fles. Laat eerst de kool op kamertemperatuur tenminste 1/2 dag staan en zet het daarna in de koelkast.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40920479