Oi Kimchi 오이김치
kimchi van komkommer
Ingrediënten:
700 gr komkommer (mini komkommers)
1 eetl zeezout
100 gr Chinese bieslook (of buchu)
1 sjalot
3 eetl gochugaru
1 eetl saeujeot (gezouten garnalen)
1 eetl vissaus (of myulch aekjeot)
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1 theel sesam zaad, geroosterd
Bereiding:
Snijd de komkommer in schuin gesneden stukken van 3 cm. Snijd deze stukken daarna in vieren. Strooi het zout over de komkommers en laat dit 30 minuten intekken. Druk daarna voorzichtig het vocht eruit.
Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm en de sjalot in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit tenminste 3 uur rusten voor gebruik. Strooi de sesam zaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Nua Phat Nam Manhoy - rundvlees met paddestoelen en oestersaus
- Nasi Bawang Putih - knoflookrijst
- Zoute Eiersaus
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
- Filipijnse kippenbouillon
- Sate Padang - sate uit Padang
- Risolles 2
- Yook Nup Fun See - Su-un met varkensvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...