Oi Kimchi 오이김치
kimchi van komkommer
Ingrediënten:
700 gr komkommer (mini komkommers)
1 eetl zeezout
100 gr Chinese bieslook (of buchu)
1 sjalot
3 eetl gochugaru
1 eetl saeujeot (gezouten garnalen)
1 eetl vissaus (of myulch aekjeot)
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1 theel sesam zaad, geroosterd
Bereiding:
Snijd de komkommer in schuin gesneden stukken van 3 cm. Snijd deze stukken daarna in vieren. Strooi het zout over de komkommers en laat dit 30 minuten intekken. Druk daarna voorzichtig het vocht eruit.
Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm en de sjalot in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit tenminste 3 uur rusten voor gebruik. Strooi de sesam zaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Kemiri - atjar van kemiri en komkommer
- Daging Belacang - Gekruid gerookt rundvlees
- Brengkessan Bumbu Rujak - gestoomde makreel
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Sambal Goreng Ati - gebakken kippenlevertjes
- Pepes ikan peda dan tahu - Gezouten vis met tahu
- Mu Grob Pad Fuk Tong - gebakken varkensvlees met pompoen
- Khao Neeo Dahm Polamai - Kleefrijst met fruit
- Koa Neiw Ping Choup Kai - kleefrijst koekjes
- Tempe Bumbu Merah - pittig gebakken tempe
Recente Reacties
Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa en nee Ons recept is een oud en authentiek recept, maar er zijn modernere versies te vindenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoHeerlijk gerecht, maar dit recept is incompleet. Essentiële ingredienten die ontbreken 20 g koriander ...Moo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoJa, maar dat is het Kai gewordenMoo Ping - geroosterd varkensvlees (sate)
1 week agoKan het ook met kippen blokjesBalado Telur Cabai Hijau - eieren in groene peper saus
1 month agowerkelijk erg lekker, ga ik vaker maken, heerlijk!!!