kimchi van komkommer
Ingrediënten:
700 gr komkommer (mini komkommers)
1 eetl zeezout
100 gr Chinese bieslook (of buchu)
1 sjalot
3 eetl gochugaru
1 eetl saeujeot (gezouten garnalen)
1 eetl vissaus (of myulch aekjeot)
5 teentjes knoflook
1 cm jahe
1 eetl palmsuiker
1 theel sesam zaad, geroosterd
Bereiding:
Snijd de komkommer in schuin gesneden stukken van 3 cm. Snijd deze stukken daarna in vieren. Strooi het zout over de komkommers en laat dit 30 minuten intekken. Druk daarna voorzichtig het vocht eruit.
Snijd de bieslook in stukjes van 3 cm en de sjalot in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en rasp de jahe.
Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar en laat dit tenminste 3 uur rusten voor gebruik. Strooi de sesam zaad erover en serveer.