Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 10 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
1 Comment
Sambal Badjak - een wat zoete, maar scherpe sambal

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sambal Badjak
een wat zoete, maar scherpe sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 eetl. olie,
1/2 theel. trassi,
3 sjalotten,
11 rode lomboks,
3 teentjes knoflook,
2 theel. gula jawa,
4 geroosterde kemirinoten,
zout.,

Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten fijn en perse de knoflook uit. Wrijf of maal de kemerinoten fijn. Snijd daarna de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de kemiri en de trassie voor zo'n 3 minuten.
Voeg vervolgens de lomboks, de gula jawa en wat zout toe en bak dit alles nog 5 minuten zachtjs door.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Harold Timmermans · 5 years ago
    Hai kokkie Blanda,

    heb soortgelijk sambal badjak recept en ik de sambal is niet zo donker als de badjak uit de winkel. Doe ik iets verkeerd, of is de andere sambal doordrenkt met ketjap??

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420281