Recente Reacties

Sambal Badjak
een wat zoete, maar scherpe sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 eetl. olie,
1/2 theel. trassi,
3 sjalotten,
11 rode lomboks,
3 teentjes knoflook,
2 theel. gula jawa,
4 geroosterde kemirinoten,
zout.,

Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten fijn en perse de knoflook uit. Wrijf of maal de kemerinoten fijn. Snijd daarna de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de kemiri en de trassie voor zo'n 3 minuten.
Voeg vervolgens de lomboks, de gula jawa en wat zout toe en bak dit alles nog 5 minuten zachtjs door.

Reacties

0
Harold Timmermans
2 days ago
Hai kokkie Blanda,

heb soortgelijk sambal badjak recept en ik de sambal is niet zo donker als de badjak uit de winkel. Doe ik iets verkeerd, of is de andere sambal doordrenkt met ketjap??
LikeLike Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer | Melden aan beheerder

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 280 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587312