banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 21 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon 1 Comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Sambal Badjak
een wat zoete, maar scherpe sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 eetl. olie,
1/2 theel. trassi,
3 sjalotten,
11 rode lomboks,
3 teentjes knoflook,
2 theel. gula jawa,
4 geroosterde kemirinoten,
zout.,

Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten fijn en perse de knoflook uit. Wrijf of maal de kemerinoten fijn. Snijd daarna de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de kemiri en de trassie voor zo'n 3 minuten.
Voeg vervolgens de lomboks, de gula jawa en wat zout toe en bak dit alles nog 5 minuten zachtjs door.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • This commment is unpublished.
    Harold Timmermans · 1 years ago
    Hai kokkie Blanda,

    heb soortgelijk sambal badjak recept en ik de sambal is niet zo donker als de badjak uit de winkel. Doe ik iets verkeerd, of is de andere sambal doordrenkt met ketjap??

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252471