een wat zoete, maar scherpe sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 eetl. olie,
1/2 theel. trassi,
3 sjalotten,
11 rode lomboks,
3 teentjes knoflook,
2 theel. gula jawa,
4 geroosterde kemirinoten,
zout.,
Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten fijn en perse de knoflook uit. Wrijf of maal de kemerinoten fijn. Snijd daarna de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de kemiri en de trassie voor zo'n 3 minuten.
Voeg vervolgens de lomboks, de gula jawa en wat zout toe en bak dit alles nog 5 minuten zachtjs door.
ingrediënten:
3 eetl. olie,
1/2 theel. trassi,
3 sjalotten,
11 rode lomboks,
3 teentjes knoflook,
2 theel. gula jawa,
4 geroosterde kemirinoten,
zout.,
Cara membuat:
bereiding:
Snipper de sjalotten fijn en perse de knoflook uit. Wrijf of maal de kemerinoten fijn. Snijd daarna de lomboks fijn.
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de kemiri en de trassie voor zo'n 3 minuten.
Voeg vervolgens de lomboks, de gula jawa en wat zout toe en bak dit alles nog 5 minuten zachtjs door.