Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gai Kor Rae - Thaise kip sate

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gai Kor Rae
Thaise kip sate

ingrediënten:
500 gr kipfilet
125 ml santen
3 eetl palmsuiker
1 eetl nam pla (vissaus)
1 theel asem
2 eetl olie
sate stokjes

Ingredienten boemboe:
2 eetl rode curry pasta
2 gedroogde lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/4 theel kaneel
1/8 theel jinten
1/2 cm jahe

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit het voor 2 minuten. Voeg dan de santen, de palmsuiker, de nam pla en de asem toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Laat he afkoelen en voeg dan het vlees toe en marineer dit voor enige uren.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vlees vervolgens langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 59 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261656