zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rawon Daging
- Foo yong hay - omelet met krab
- Yum Tawai - gemengede groenten met saus
- Pla Samlee Dad Deow - Gebakken vis met mangosalade
- Pad Kee Mao - dronken kip
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
- Pad mee korat ped - Bami Korat wijze
- Daging Age - rundvlees met kokos
- Kho Phat - gebakken rijst
- Ansjovis bouillon 2 - met zeewier
Gai Kor Rae - Thaise kip sate


Gai Kor Rae
Thaise kip sate
ingrediënten:
500 gr kipfilet
125 ml santen
3 eetl palmsuiker
1 eetl nam pla (vissaus)
1 theel asem
2 eetl olie
sate stokjes
Ingredienten boemboe:
2 eetl rode curry pasta
2 gedroogde lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/4 theel kaneel
1/8 theel jinten
1/2 cm jahe
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit het voor 2 minuten. Voeg dan de santen, de palmsuiker, de nam pla en de asem toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Laat he afkoelen en voeg dan het vlees toe en marineer dit voor enige uren.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vlees vervolgens langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar.
Thaise kip sate
ingrediënten:
500 gr kipfilet
125 ml santen
3 eetl palmsuiker
1 eetl nam pla (vissaus)
1 theel asem
2 eetl olie
sate stokjes
Ingredienten boemboe:
2 eetl rode curry pasta
2 gedroogde lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 cm kunyit
1/2 theel ketumbar
1/4 theel kaneel
1/8 theel jinten
1/2 cm jahe
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok de olie en fruit het voor 2 minuten. Voeg dan de santen, de palmsuiker, de nam pla en de asem toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt. Laat he afkoelen en voeg dan het vlees toe en marineer dit voor enige uren.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het vlees vervolgens langzaam boven een houtskoolvuurtje gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.