Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr (rund)vlees
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1/2 theel trassi
1 eetl water
1/2 theel asem
1 eetl water
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
1 ui
2 teentje knoflook
2 cm laos
1 theel trassie
1 theel zout
3/4 theel gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng de trassi met het water en de asem ook met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de salam en de jerut purut samen met het trassiwater en de asemwater toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven totdat het gerecht een geel-bruine kleur heeft gekregen en de olie vrijkomt.