Recente reacties

Ilona Van den akker 19 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Sambal Goreng Daging

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Daging

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr (rund)vlees
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1/2 theel trassi
1 eetl water
1/2 theel asem
1 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
1 ui
2 teentje knoflook
2 cm laos
1 theel trassie
1 theel zout
3/4 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng de trassi met het water en de asem ook met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de salam en de jerut purut samen met het trassiwater en de asemwater toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven totdat het gerecht een geel-bruine kleur heeft gekregen en de olie vrijkomt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 142 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275638