logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Goreng Daging

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr (rund)vlees
2 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1/2 theel trassi
1 eetl water
1/2 theel asem
1 eetl water
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
1 ui
2 teentje knoflook
2 cm laos
1 theel trassie
1 theel zout
3/4 theel gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Meng de trassi met het water en de asem ook met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 3 minuten mee. Dan de salam en de jerut purut samen met het trassiwater en de asemwater toevoegen en het geheel zachtjes laten stoven totdat het gerecht een geel-bruine kleur heeft gekregen en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 54 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154341