banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Sambal Goreng Daging - gehaktballetjes in een pittige romige saus met petai en erwten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Daging
gehaktballetjes in een pittige romige saus met petai en erwten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundergehakt
1 eiwit
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
13 petai/peteh bonen
50 gr erwten
500 ml dunne kokosmelk (cair)
250 ml dikke kokosmelk (kental)
1 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks, ontpit
1/2 theel peper
1/2 theel terasi/trasi
1 cm kunyit
1 cm kencur
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het eiwit en vorm hiervan kleine balletjes (knikkers). Wrijf of maal de ingediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de petai bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de petai, de erwten, de palmsuiker en de dunne kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk en het asamwater toevoegen en kook op laag vuur totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 237 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38488058