banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 14 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Sambal Goreng Daging - gehaktballetjes in een pittige romige saus met petai en erwten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Daging
gehaktballetjes in een pittige romige saus met petai en erwten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr rundergehakt
1 eiwit
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
13 petai/peteh bonen
50 gr erwten
500 ml dunne kokosmelk (cair)
250 ml dikke kokosmelk (kental)
1 theel palmsuiker
1 eetl asamwater
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks, ontpit
1/2 theel peper
1/2 theel terasi/trasi
1 cm kunyit
1 cm kencur
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het eiwit en vorm hiervan kleine balletjes (knikkers). Wrijf of maal de ingediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Halveer de petai bonen.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan de petai, de erwten, de palmsuiker en de dunne kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan de dikke kokosmelk en het asamwater toevoegen en kook op laag vuur totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40097861