pittig rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 ui
2 jerut purut blaadjes
50 gr peteh bonen
1/2 theel zwarte peper
zout naar smaak
2 theel asem
water
3 eetl olie
6 rode lomboks
Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ui fijn en de lomboks in reepjes. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en 3 eetl water en fruit hierin de boemboe samen met de, peteh, het zout, de peper en de jerut purut voor 5 minuten. Dan de asem, de helft van de lomboks en het vlees toevoegen en laat dit 1 uur sudderen. Dan 200-250 ml water toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt. Vervolgens de rest van de lomboks toeovoegen en het geheel verder laten sudderen totdat het vlees gaar is.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 ui
2 jerut purut blaadjes
50 gr peteh bonen
1/2 theel zwarte peper
zout naar smaak
2 theel asem
water
3 eetl olie
6 rode lomboks
Haluskan:
boemboe:
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
2 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de ui fijn en de lomboks in reepjes. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en 3 eetl water en fruit hierin de boemboe samen met de, peteh, het zout, de peper en de jerut purut voor 5 minuten. Dan de asem, de helft van de lomboks en het vlees toevoegen en laat dit 1 uur sudderen. Dan 200-250 ml water toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt. Vervolgens de rest van de lomboks toeovoegen en het geheel verder laten sudderen totdat het vlees gaar is.