Sambal Goreng Daging Cincang
gebakken rundvlees in een pittige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr rundvlees
1 rode lombok
1 groene lombok
2 salam blaadjes
2 cm laos
10 peteh bonen
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 eetl asemwater
300 ml santen cair
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
5 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Hak het vlees grof, snijd de lomboks in dunne reepjes en de tomaat fijn. Halveer de peteh bonen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de lomboks, de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit 2 minuten. Dan de tomaat toevoegen samen met het zout, de peper en de palmsuiker en meng alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het gaar is geworden. Schep dan het asemwater erdoor en serveer.