Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ikan Kuah Belimbing - gestoofde vis in gekruide bouillon

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Kuah Belimbing
gestoofde vis in gekruide bouillon

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr makreel
1/2 theel zout
1 eetl limoensap
750 ml water
3 cm jahe
3 serai/sereh/citroengras, witte deel
8 jeruk purut blaadjes
2 lente-ui
6 belimbing sayur

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in vier moten. Snijd de lente-ui fijn. Snijd de belimbing in de lengtje doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en zet apart.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de jahe, de serai en de jeruk purut en breng het aan de kook. Dan op laag vuur en afgesloten 5 minuten laten sudderen.
Voeg dan de vis toe en kook deze op laag vuur gaar. Voeg dan de lente-ui en de belimbing toe en breng het weer aan de kook. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42108222