Ikan Kuah Kuning
gebakken vis in gele saus uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr zwaardvis/tonijn
1 theel zout
1 theel asem + 50 ml water
olie
1 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
600 ml kokosmelk
1/2 theel palmsuiker
1 bosje kemangi (blaadjes)
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 theel ketumbar
1/2 theel peperkorrels
3 cm kunyit
1 theel zout
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken en marineer deze met het zout en het asemwater en laat dit 10 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar en schep uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg de kokosmelk en de palmsuiker toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de vis toe en laat het zachtjes sudderen totdat alles goed in gemengd en ingetrokken. Schep dan de kemangi erdoor en serveer.