logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ikan Kuah Kuning
gebakken vis in gele saus uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr zwaardvis/tonijn
1 theel zout
1 theel asem + 50 ml water
olie
1 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
600 ml kokosmelk
1/2 theel palmsuiker
1 bosje kemangi (blaadjes)
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 theel ketumbar
1/2 theel peperkorrels
3 cm kunyit
1 theel zout
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken en marineer deze met het zout en het asemwater en laat dit 10 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar en schep uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg de kokosmelk en de palmsuiker toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de vis toe en laat het zachtjes sudderen totdat alles goed in gemengd en ingetrokken. Schep dan de kemangi erdoor en serveer.

 

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180581