banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 4 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 5 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ikan Kuah Kuning
gebakken vis in gele saus uit de Molukken

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr zwaardvis/tonijn
1 theel zout
1 theel asem + 50 ml water
olie
1 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
600 ml kokosmelk
1/2 theel palmsuiker
1 bosje kemangi (blaadjes)
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 theel ketumbar
1/2 theel peperkorrels
3 cm kunyit
1 theel zout
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in stukken en marineer deze met het zout en het asemwater en laat dit 10 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar en schep uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg de kokosmelk en de palmsuiker toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg de vis toe en laat het zachtjes sudderen totdat alles goed in gemengd en ingetrokken. Schep dan de kemangi erdoor en serveer.

 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37185409