Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Ikan Kuah Santan - vis gestoofd in een kruidige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Kuah Santan
vis gestoofd in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr visfilet
1/2 theel zout
1 theel limoen, sap
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 rode rawits
1 rode lombok
1/2 eetl vissaus
1 lente-ui
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 6 moten en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de jahe fijn en rasp de kunyit. Snijd de serai in dunne plakjes. Snijd de rawits in stukken en de lombok in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de jahe en de kunyit voor 1 minuten. Voeg dan de laos en de serai toe en bak dit nog voor 2 minuten.
Dan de kokosmelk, de rawits en de lombok toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Vervolgens de vis en de vissaus toevoegen en kook het voor 5 minuten totdat de vis gaar is geworden. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 260 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42437063