Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Ikan Kuah Santan - vis gestoofd in een kruidige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Kuah Santan
vis gestoofd in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr visfilet
1/2 theel zout
1 theel limoen, sap
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 rode rawits
1 rode lombok
1/2 eetl vissaus
1 lente-ui
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 6 moten en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de jahe fijn en rasp de kunyit. Snijd de serai in dunne plakjes. Snijd de rawits in stukken en de lombok in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de jahe en de kunyit voor 1 minuten. Voeg dan de laos en de serai toe en bak dit nog voor 2 minuten.
Dan de kokosmelk, de rawits en de lombok toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Vervolgens de vis en de vissaus toevoegen en kook het voor 5 minuten totdat de vis gaar is geworden. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 377 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41929132