Recente reacties

Shaun 14 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Ikan Kuah Santan - vis gestoofd in een kruidige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ikan Kuah Santan
vis gestoofd in een kruidige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr visfilet
1/2 theel zout
1 theel limoen, sap
3 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
400 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 rode rawits
1 rode lombok
1/2 eetl vissaus
1 lente-ui
1 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 6 moten en wrijf deze in met het zout en het limoensap en laat het 10 minuten intrekken. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de jahe fijn en rasp de kunyit. Snijd de serai in dunne plakjes. Snijd de rawits in stukken en de lombok in dunne reepjes. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de jahe en de kunyit voor 1 minuten. Voeg dan de laos en de serai toe en bak dit nog voor 2 minuten.
Dan de kokosmelk, de rawits en de lombok toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Vervolgens de vis en de vissaus toevoegen en kook het voor 5 minuten totdat de vis gaar is geworden. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 162 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41239966