zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Dendeng blado - Krokant gebakken rundvlees
- Sayur Asam-Asam Santan - in kokosmelk gestoofde groente
- Sop Kambing Tanah Abang - kruidige soep met lamsvlees
- Kekian Udang - gebakken garnalenballetjes
- Ayam Goreng Lengkuas - droog gestoofde gebakken gekruide kip
- Nasi Betawi
- Kare Domba
- Ayam Parape - stukjes gebakken kip
- Kuah Bakso Sapi - soep met balletjes
- Udang Nenas - Garnalen met ananas
Ikan Kubis - vis in koolbladeren


Ikan Kubis
vis in koolbladeren
vis in koolbladeren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kabeljouw
6 koolbladeren
2 sjalotten
4 rode lomboks
3 cm laos
1 theel trassi
4 eetl olie
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
water
houten prikkers (biteng)
Cara membuat:
bereiding: Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de laos en de trassi fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng hierdoor de gula. Verhit in een pan het water en kook hierin de kool voor 5 minuten en dompel deze in koud water. Snijd de vis in 6 stukken.
Schep op het koolblad wat van het mengsel en leg daarop een stuk vis en bedek deze weer met het mengsel. Vouw het koolblad dicht als een pakketjes en zet het vast met de prikkers. Rooster de pakketjes voor 15 minuten zachtjes boven een houtskoolvuurtje. Zorg ervoor dat de kool niet verbrand.
ingrediënten:
300 gr kabeljouw
6 koolbladeren
2 sjalotten
4 rode lomboks
3 cm laos
1 theel trassi
4 eetl olie
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
water
houten prikkers (biteng)
Cara membuat:
bereiding: Wrijf of maal de sjalotten, de lomboks, de laos en de trassi fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Meng hierdoor de gula. Verhit in een pan het water en kook hierin de kool voor 5 minuten en dompel deze in koud water. Snijd de vis in 6 stukken.
Schep op het koolblad wat van het mengsel en leg daarop een stuk vis en bedek deze weer met het mengsel. Vouw het koolblad dicht als een pakketjes en zet het vast met de prikkers. Rooster de pakketjes voor 15 minuten zachtjes boven een houtskoolvuurtje. Zorg ervoor dat de kool niet verbrand.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.