Ingrediënten:
2 eetl maïzena
4 eetl water
2 eetl lichte sojasaus
3 eetl rijstwijnazijn
1/2 theel zwarte peper
1 rawit, fijngehakt
1 ei
2 eetl plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
250 ml kippen- of runder-bouillon
1 portobello (paddestoel), in plakjes
50 gr kipfilet, in zeer dunne reepjes
1 theel sesamolie
Bereiding:
Roer de maïzena samen met het water tot een papje. Roer vervolgens de sojasaus, de rijstwijnazijn, de peper en de chili erdoor. Klop dan in een aparte kom het ei los. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de gesnipperde ui 2 minuten. Roer de bouillon, de paddestoel en de kipreepjes erdoor. Breng dan de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is. Roer dan het maïzenapapje erdoor en kook de soep tot het wat is ingedikt. Maak in de soep de eidraadjes door al roerend het eimengsel in de soep te schenken. Als laatste voor het opdienen de soep met de sesamolie besprenkelen.