ham en wintermeloen soep
benodigheden
1/3 pond chinese ham
1 schijf winter meloen
2 schijfjes gember
500 cc bouillon
1/2 theelepel zout
peper naar smaak
bereiding
stoom de ham totdat het gaar is, afkoelen en in schijfjes snijden. Verwijder de huid van de meloen en snij het in dikke plakken, verwijder de pulp en zaden. Snij de gember in kleine stukjes.
breng de bouillon aan het koen in een wok, voeg ham en de meloen toe. Bestrooi met gember en kook voor 10 minuten. Bestrooi met zout en breng op smaak met peper, serveer.
1/3 pond chinese ham
1 schijf winter meloen
2 schijfjes gember
500 cc bouillon
1/2 theelepel zout
peper naar smaak
bereiding
stoom de ham totdat het gaar is, afkoelen en in schijfjes snijden. Verwijder de huid van de meloen en snij het in dikke plakken, verwijder de pulp en zaden. Snij de gember in kleine stukjes.
breng de bouillon aan het koen in een wok, voeg ham en de meloen toe. Bestrooi met gember en kook voor 10 minuten. Bestrooi met zout en breng op smaak met peper, serveer.