zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Soto Padang - vleessoep uit Padang


Soto Padang
vleessoep uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
2000 ml water
1 serehstengel
4 kruidnagels
4 cardamon peulen
3 steranijs
5 jeruk purut blaadjes
3 cm laos
4 cm jahe
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
4 cm kunyit
Taburan:
garnering:
sambal
bawang goreng
limoen schijfjes
perkedel kentang
mihun
Cara Membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water, het vlees en de overige ingrediënten toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en bak het vlees goudbruin. Schep het vlees in kommen en giet de soep erover. Garneer het met de sambal, de bawang goreng, de mihun, de kentang en de limoen.
vleessoep uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
2000 ml water
1 serehstengel
4 kruidnagels
4 cardamon peulen
3 steranijs
5 jeruk purut blaadjes
3 cm laos
4 cm jahe
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
4 cm kunyit
Taburan:
garnering:
sambal
bawang goreng
limoen schijfjes
perkedel kentang
mihun
Cara Membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water, het vlees en de overige ingrediënten toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en bak het vlees goudbruin. Schep het vlees in kommen en giet de soep erover. Garneer het met de sambal, de bawang goreng, de mihun, de kentang en de limoen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.