vleessoep uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr rundvlees
2000 ml water
1 serehstengel
4 kruidnagels
4 cardamon peulen
3 steranijs
5 jeruk purut blaadjes
3 cm laos
4 cm jahe
1 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
4 cm kunyit
Taburan:
garnering:
sambal
bawang goreng
limoen schijfjes
perkedel kentang
mihun
Cara Membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het water, het vlees en de overige ingrediënten toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in dunne reepjes. Verhit in een wok de olie en bak het vlees goudbruin. Schep het vlees in kommen en giet de soep erover. Garneer het met de sambal, de bawang goreng, de mihun, de kentang en de limoen.