Soto Pekalongan
pittige rundvlees soep uit Pekalongan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 eetl taoco
2 rode lomboks
1 eetl ketumbar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm laos
2 salam blaadjes
1 serehstengel
1 lenteui
3 eetl olie
1 theel zout
1750 ml water
Taburan:
garnering:
bawang goreng
lontong
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en de lenteui in dunne ringetjes. Verhit in een pan het water samen met het vlees en laat dit 30 minuten trekken. Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 2 minuten en voeg dit toe aan de soep. Voeg de overige ingrediënten toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Leg wat lontong in een soepkom en schep daar de soep over. Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lembaren - gekookte kip in een kruidige saus
- Ayam Raci Cili Padi - Molukse gekruide kip
- Telor asin - zoute eieren
- Kripik Tempe Jepara - Krupuk - kroepoek van tempe
- Krengsengan Ayam - pittig stoofpotje van kip
- Sambal Soto Betawi
- Ayam goreng pop - Gefrituurde kip uit sumatra
- Pecil Ayam 3 - reepjes kip in saus
- Asinan
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...