logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pecel Udang
gebakken garnalen met een pittige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gamba's
2 limoenen
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
2 theel zout
2 tomaten
3 eetl olie
 
Bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
15 rode lomboks
9 rode rawits
3 teentjes knoflook
2 theel trassi bakar
1 tomaat
2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tomaten, de limoen en de knoflook in dunne schijfjes. Meng de knoflook met de garnalen, de ketumbar en het zout en laat dit tenminste 1 uur intrekken. Verhit in een pan de olie en voeg alles toe. Bak de garnalen gaar en schep deze uit te pan.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta en serveer deze met de garnalen en de plakjes limoen en tomaat.

Add comment

Submit

who is online

We have 119 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397951