Dak Gomtang - 닭곰탕
kippensoep
Ingrediënten:
1 kip
11 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 sjalotjes
3 lente-ui, witte deel
1 theel peperkorrels
2500 ml water
gekookte rijst naar smaak
Garnering:
3 lente-ui
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de jahe in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de jahe, de sjalotjes, de lente-ui en de peper toe en breng het aan de kook. Schep het schuin eraf en kook op middelhoog vuur en afgesloten voor 45 minuten. Schep de kip uit de pan en verwijder de botten en snijd het aan stukjes.
Voeg de botten weer toe aan de bouillon en kook het op laag vuur nog voor 30 minuten. zeef dan de bouillon. Snijd de lente-ui fijn.
Schep in een kop wat rijst. Leg daarop de kip en schep daarover de bouillon en bestrooi het met wat zout, peper en lente-ui. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Panggang Saus Jamur - gebakken kip met paddenstoelensaus
- Sayap Goreng Manis - zoet gebakken kippenvleugels
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Ayam Panggang - geroosterde kip
- Kerrie Ayam Jawa - kip kerrie
- Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken
- Binte Biluhuta 2 - Soep met garnalen, maïs en tomaten met kokos
- Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip
- Rempejek Ikan Teri
- Ayam Goreng Bumbu Empal - gebakken gekruide zoete kip
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...