zoeken
Recente reacties

21 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Kwee Talem 1 - twee kleuren pudding
- Pepes Kerang - in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
- Sumpia - andere loempia
- Jaja batun bedil - kleefrijstkoek in gulajawasaus
- Kwee lapis 1 - kokosmelkpudding in laagjes
- Sambal Godok
- Ayam masak santan berempah - gekruide kip gestoofd in kokosmelk
- Tahu Ketoprak - tahu met groenten
- Kue Talam Kelapa - gestoomde kokos custard
- Sayur Kapau - gestoofd rundvlees met groenten
Dak Gomtang - 닭곰탕 - Thaise kippensoep


Dak Gomtang - 닭곰탕
kippensoep
Ingrediënten:
1 kip
11 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 sjalotjes
3 lente-ui, witte deel
1 theel peperkorrels
2500 ml water
gekookte rijst naar smaak
Garnering:
3 lente-ui
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de jahe in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de jahe, de sjalotjes, de lente-ui en de peper toe en breng het aan de kook. Schep het schuin eraf en kook op middelhoog vuur en afgesloten voor 45 minuten. Schep de kip uit de pan en verwijder de botten en snijd het aan stukjes.
Voeg de botten weer toe aan de bouillon en kook het op laag vuur nog voor 30 minuten. zeef dan de bouillon. Snijd de lente-ui fijn.
Schep in een kop wat rijst. Leg daarop de kip en schep daarover de bouillon en bestrooi het met wat zout, peper en lente-ui. Serveer.
kippensoep
Ingrediënten:
1 kip
11 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 sjalotjes
3 lente-ui, witte deel
1 theel peperkorrels
2500 ml water
gekookte rijst naar smaak
Garnering:
3 lente-ui
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Snijd de jahe in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de jahe, de sjalotjes, de lente-ui en de peper toe en breng het aan de kook. Schep het schuin eraf en kook op middelhoog vuur en afgesloten voor 45 minuten. Schep de kip uit de pan en verwijder de botten en snijd het aan stukjes.
Voeg de botten weer toe aan de bouillon en kook het op laag vuur nog voor 30 minuten. zeef dan de bouillon. Snijd de lente-ui fijn.
Schep in een kop wat rijst. Leg daarop de kip en schep daarover de bouillon en bestrooi het met wat zout, peper en lente-ui. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.