logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Dak Gomtang - 닭곰탕
kippensoep

Ingrediënten:
1 kip
11 teentjes knoflook
3 cm jahe
2 sjalotjes
3 lente-ui, witte deel
1 theel peperkorrels
2500 ml water
gekookte rijst naar smaak

Garnering:
3 lente-ui
zout en peper naar smaak

Bereiding:
Snijd de jahe in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de jahe, de sjalotjes, de lente-ui en de peper toe en breng het aan de kook. Schep het schuin eraf en kook op middelhoog vuur en afgesloten voor 45 minuten. Schep de kip uit de pan en verwijder de botten en snijd het aan stukjes.
Voeg de botten weer toe aan de bouillon en kook het op laag vuur nog voor 30 minuten. zeef dan de bouillon. Snijd de lente-ui fijn.
Schep in een kop wat rijst. Leg daarop de kip en schep daarover de bouillon en bestrooi het met wat zout, peper en lente-ui. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 132 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140073