pittige kippensoep met lente-ui
Ingrediënten bouillon:
500 gr kipfilet/dijen
1/4 ui
1 lente-ui
5 teentjes knoflook
1250 ml water
ingrediënten soep:
4 lenteui
1 eetl seam olie
1 eetl gochugaru
1/2 eetl gukganjang
5 teentjes knoflook, gehakt
1 theel zout
1 theel peper
1 ei, geklopt
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook grof. Halveer de lenteui. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de lenteui en de knoflook toe en kook het zachtjes voor 8 minuten. Schep de kip eruit en zeef de bouillon. Versnipper de kip en meng de peper en het zout erdoor.
Snijd de lente-uitjes i stukjes van 5 cm. Verhit in een pan op laag vuur de sesamolie en voeg de gochugaru toe en zet uit vuur uit en roer totdat de olie rood kleurt. Meng dan de gukganjang en de knoflook erdoor.
Verhit opnieuw de pan en voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de kip en de lente-uitjes toevoegen en kook het zachtjes voor 3 minuten.
Giet langzaam het ei erbij en laat het stollen maar roer niet. Serveer.