zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Gaeng Khiew Wan Gai - kip in groen curry
- Panang Muh - een curry van varkensvlees
- Tumis buncis rebon - gestoofde sperziebonen met gedroogde vis
- Perkedel Kentang - Aardappel-rundvleeskoekjes
- Mu Yang Takrai - spare ribs met citroengras
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Sup Kimlo Solo- geurige soep uit Solo
- Udang Masak Rica-Rica Jerbung - gebakken garnalen in een pittige rode saus
- Telur sambal cabai hijau - kwarteleieren in een groene chilisaus
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
Dakgaejang 닭개장 - pittige kippensoep met lente-ui


Dakgaejang 닭개장
pittige kippensoep met lente-ui
Ingrediënten bouillon:
500 gr kipfilet/dijen
1/4 ui
1 lente-ui
5 teentjes knoflook
1250 ml water
ingrediënten soep:
4 lenteui
1 eetl seam olie
1 eetl gochugaru
1/2 eetl gukganjang
5 teentjes knoflook, gehakt
1 theel zout
1 theel peper
1 ei, geklopt
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook grof. Halveer de lenteui. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de lenteui en de knoflook toe en kook het zachtjes voor 8 minuten. Schep de kip eruit en zeef de bouillon. Versnipper de kip en meng de peper en het zout erdoor.
Snijd de lente-uitjes i stukjes van 5 cm. Verhit in een pan op laag vuur de sesamolie en voeg de gochugaru toe en zet uit vuur uit en roer totdat de olie rood kleurt. Meng dan de gukganjang en de knoflook erdoor.
Verhit opnieuw de pan en voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de kip en de lente-uitjes toevoegen en kook het zachtjes voor 3 minuten.
Giet langzaam het ei erbij en laat het stollen maar roer niet. Serveer.
pittige kippensoep met lente-ui
Ingrediënten bouillon:
500 gr kipfilet/dijen
1/4 ui
1 lente-ui
5 teentjes knoflook
1250 ml water
ingrediënten soep:
4 lenteui
1 eetl seam olie
1 eetl gochugaru
1/2 eetl gukganjang
5 teentjes knoflook, gehakt
1 theel zout
1 theel peper
1 ei, geklopt
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook grof. Halveer de lenteui. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de lenteui en de knoflook toe en kook het zachtjes voor 8 minuten. Schep de kip eruit en zeef de bouillon. Versnipper de kip en meng de peper en het zout erdoor.
Snijd de lente-uitjes i stukjes van 5 cm. Verhit in een pan op laag vuur de sesamolie en voeg de gochugaru toe en zet uit vuur uit en roer totdat de olie rood kleurt. Meng dan de gukganjang en de knoflook erdoor.
Verhit opnieuw de pan en voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de kip en de lente-uitjes toevoegen en kook het zachtjes voor 3 minuten.
Giet langzaam het ei erbij en laat het stollen maar roer niet. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.