Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Dakgaejang 닭개장 - pittige kippensoep met lente-ui

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dakgaejang 닭개장
pittige kippensoep met lente-ui

Ingrediënten bouillon:
500 gr kipfilet/dijen
1/4 ui
1 lente-ui
5 teentjes knoflook
1250 ml water

ingrediënten soep:
4 lenteui
1 eetl seam olie
1 eetl gochugaru
1/2 eetl gukganjang
5 teentjes knoflook, gehakt
1 theel zout
1 theel peper
1 ei, geklopt

Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook grof. Halveer de lenteui. Verhit in een pan het water en voeg de kip, de lenteui en de knoflook toe en kook het zachtjes voor 8 minuten. Schep de kip eruit en zeef de bouillon. Versnipper de kip en meng de peper en het zout erdoor.
Snijd de lente-uitjes i stukjes van 5 cm. Verhit in een pan op laag vuur de sesamolie en voeg de gochugaru toe en zet uit vuur uit en roer totdat de olie rood kleurt. Meng dan de gukganjang en de knoflook erdoor.
Verhit opnieuw de pan en voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Dan de kip en de lente-uitjes toevoegen en kook het zachtjes voor 3 minuten.
Giet langzaam het ei erbij en laat het stollen maar roer niet. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264746