Cah Kangkung Manis
roerbak van kangkung met kecap
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 bosje kangkung
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2-3 eetl kecap manis
50 ml heet water
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten.
Voeg dan de kangkung toe en bak deze zacht. Dan het water, de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed en bak het verder gaar.
Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tom Chin Goong - soep met garnalenballen
- Garang Asem Tongkol -pittig gestoomde tonijn
- Daging Tumis Kacang Merah - gestoofd rundvlees met aduki bonen
- Dadar Kentang - aardappelomelet
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
- Cileupe udeng - Friszure garnalensoep
- Rendang - rendang van rundvlees
- Tumis Rebung Daging Sapi - roerbak van bamboescheuten met rundvlees
- Pepes Ikan Mas - Karper gerecht
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...