logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cah Kangkung Bunga Pepaya
zacht gestoofde kangkung met tonijn en papaya

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr papaya bloemen
zout
water
3 bosjes kangkung
1 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
100 gr gerookte tonijn
5 jeruk purut blaadjes
2 bosjes kemangi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 rode rawits
1 cm kunyit, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Sprenkel wat zout over de bloemen en pers deze uit. Spoel af en herhaal dit 4 maal. Verhit in een pan water en kook de bloemen. Giet af en herhaal.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Versnipper de tonijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de serai en de jahe toe en bak dit nog 2 minuten. Meng dan de tonijn erdoor.
Dan de bloemen, de kangkung, de jeruk purut en de kemangi erdoor mengen en bak het halfgaar. Voeg dan het water, de palmsuiker en het zout toe en breng het al roerend aan de kook. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397784