zacht gestoofde kangkung met tonijn en papaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr papaya bloemen
zout
water
3 bosjes kangkung
1 cm jahe
2 serai/sereh/citroengras
100 gr gerookte tonijn
5 jeruk purut blaadjes
2 bosjes kemangi
1 theel zout
1 theel palmsuiker
100 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 rode rawits
1 cm kunyit, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Sprenkel wat zout over de bloemen en pers deze uit. Spoel af en herhaal dit 4 maal. Verhit in een pan water en kook de bloemen. Giet af en herhaal.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Versnipper de tonijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de serai en de jahe toe en bak dit nog 2 minuten. Meng dan de tonijn erdoor.
Dan de bloemen, de kangkung, de jeruk purut en de kemangi erdoor mengen en bak het halfgaar. Voeg dan het water, de palmsuiker en het zout toe en breng het al roerend aan de kook. Serveer.