zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
- Humba - Buikspek met kruidige saus
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Tahu kuning - geel gestoofde tahu
- Nasu Wolio - vis met gekruide kokosmelk
- Sambal taotjo - sambal van sojabonen
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Semur Daging Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
Kare Udang Kering - gebakken kerrie garnalen


Kare Udang Kering
gebakken kerrie garnalen
gebakken kerrie garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
50 gr. geraspte kokos
1 theel asem
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
1/2 theel jinten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel zwarte peper
1 theel trassi
2 kemiri noten
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Bak de kokos droog in een koekepan en voeg deze bij de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, het zout en de asem toe en bak dit alles totdat het vocht is verdampt.
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
50 gr. geraspte kokos
1 theel asem
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
1/2 theel jinten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel zwarte peper
1 theel trassi
2 kemiri noten
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Bak de kokos droog in een koekepan en voeg deze bij de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, het zout en de asem toe en bak dit alles totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.