gebakken kerrie garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
50 gr. geraspte kokos
1 theel asem
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
1/2 theel jinten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel zwarte peper
1 theel trassi
2 kemiri noten
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Bak de kokos droog in een koekepan en voeg deze bij de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, het zout en de asem toe en bak dit alles totdat het vocht is verdampt.
ingrediënten:
250 gr grote garnalen
50 gr. geraspte kokos
1 theel asem
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotten
1/2 theel jinten
4 cm kunyit (kurkuma)
1 theel zwarte peper
1 theel trassi
2 kemiri noten
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Bak de kokos droog in een koekepan en voeg deze bij de boemboe. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de garnalen, het zout en de asem toe en bak dit alles totdat het vocht is verdampt.