zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sayur Campur
- Lelawar Anak Domba - gekruid en gestoofd lamsvlees
- Sambal Bawang Putih - Knoflook sambal
- Paad Prig Gung Thua - sambal met gebakken boontjes
- Jamur Tiram Goreng Gurih - gebakken gekruide en gecoate oesterzwammen
- Ikan Bali
- Ayam Sumba - kip uit Sumba
- Jongkong Surabaya - gestoomde rijst cake
- Ayam Ingkung - geroosterde/gebakken gestoofde kip
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
Perkedel Misoa Udang - gekruide koekjes/balletjes van misoa met garnalen


Perkedel Misoa Udang
gekruide koekjes/balletjes van misoa met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
40 gr misoa, geweekt
100 gr garnalen
3 eetl bloem
1 theel maizena
2 eieren
1 lente-ui
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de garnalen fijn.
Meng eerst de misoa, de garnalen, de bloem, de maizena en de bumbu goed door elkaar. Voeg dan de eieren en de lente-ui toe en meng goed. Verdeel het daarna in 9 porties.
Verhit in een pan voldoende olie en bak elke portie goudbruin en gaar. Serveer.
gekruide koekjes/balletjes van misoa met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
40 gr misoa, geweekt
100 gr garnalen
3 eetl bloem
1 theel maizena
2 eieren
1 lente-ui
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de garnalen fijn.
Meng eerst de misoa, de garnalen, de bloem, de maizena en de bumbu goed door elkaar. Voeg dan de eieren en de lente-ui toe en meng goed. Verdeel het daarna in 9 porties.
Verhit in een pan voldoende olie en bak elke portie goudbruin en gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.