Perkedel Misoa Udang
gekruide koekjes/balletjes van misoa met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
40 gr misoa, geweekt
100 gr garnalen
3 eetl bloem
1 theel maizena
2 eieren
1 lente-ui
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente-ui fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Hak de garnalen fijn.
Meng eerst de misoa, de garnalen, de bloem, de maizena en de bumbu goed door elkaar. Voeg dan de eieren en de lente-ui toe en meng goed. Verdeel het daarna in 9 porties.
Verhit in een pan voldoende olie en bak elke portie goudbruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gangan Rebung Daging Sapi - gestoofd rundvlees met bambu scheuten
- Kalimbu - gestoomde cassave-banaan met kokos cookies
- Udang Saus Inggris - tijgergarnalen in worchestershire saus
- Labu Siam Tumis - Chayote in een pittige kokosmelksaus
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Pokcoy Kembang Tahu - gesauteerde baby paksoi met tahu
- Gedang Mekuah - groene papayasoep
- Mujair Kuah Kuning - gestoofde vis in een gelige saus
- Pelas kedele - sojabonen met garnalen gekruid in bananenblad
- Batun Bedil 2 - Rijstkoekjes in palmsuikersaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...