Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kelapate Madura - Geroosterde vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kelapate Madura
Geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, witte peper
1 theel, trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de makreel in mootjes en rooster deze moten eerst boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbin in ronde plakjes en meng dit met de boemboe, de suiker en de dunne kokosmelk. Verhit dit mengsel in een wok/wadjan en voeg dan de vis toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen en voeg dan de dikke kokosmelk toe. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41029789