Geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, witte peper
1 theel, trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de makreel in mootjes en rooster deze moten eerst boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbin in ronde plakjes en meng dit met de boemboe, de suiker en de dunne kokosmelk. Verhit dit mengsel in een wok/wadjan en voeg dan de vis toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen en voeg dan de dikke kokosmelk toe. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
ingrediënten:
500 gr makreel
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, witte peper
1 theel, trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de makreel in mootjes en rooster deze moten eerst boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbin in ronde plakjes en meng dit met de boemboe, de suiker en de dunne kokosmelk. Verhit dit mengsel in een wok/wadjan en voeg dan de vis toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen en voeg dan de dikke kokosmelk toe. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.