Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kelapate Madura - Geroosterde vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kelapate Madura
Geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
7 zure stervrucht (belimbing wuluh)
200 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 theel suiker
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
1/2 theel, witte peper
1 theel, trasi bakar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de makreel in mootjes en rooster deze moten eerst boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbin in ronde plakjes en meng dit met de boemboe, de suiker en de dunne kokosmelk. Verhit dit mengsel in een wok/wadjan en voeg dan de vis toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen en voeg dan de dikke kokosmelk toe. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 202 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264810