gebakken aardappelen met petai/peteh bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr krieltjes
10 petai/peteh bonen
1 eetl ebi, geroosterd
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de krieltjes doormidden of in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de krieltjes bruin en gaar en zet apart. Snijd de petai in stukjes of halveer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de ebi en de petai toe en bak totdat de petai goudbruin is.
Dan de aardappelen toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.