banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 5 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sambal Goreng Kentang Petai
gebakken aardappelen met petai/peteh bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr krieltjes
10 petai/peteh bonen
1 eetl ebi, geroosterd
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten
1 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de krieltjes doormidden of in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de krieltjes bruin en gaar en zet apart. Snijd de petai in stukjes of halveer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de ebi en de petai toe en bak totdat de petai goudbruin is.
Dan de aardappelen toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 203 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38213960