Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Kentang Petai
gebakken aardappelen met petai/peteh bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr krieltjes
10 petai/peteh bonen
1 eetl ebi, geroosterd
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten
1 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de krieltjes doormidden of in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de krieltjes bruin en gaar en zet apart. Snijd de petai in stukjes of halveer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de ebi en de petai toe en bak totdat de petai goudbruin is.
Dan de aardappelen toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251885