Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Sambal Goreng Kentang Petai - gebakken aardappelen met petai/peteh bonen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Kentang Petai
gebakken aardappelen met petai/peteh bonen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr krieltjes
10 petai/peteh bonen
1 eetl ebi, geroosterd
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 eetl asamwater
1 theel zout
1 theel palmsuiker
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 kemiri noten
1 cm kunyit

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de krieltjes doormidden of in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de krieltjes bruin en gaar en zet apart. Snijd de petai in stukjes of halveer deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de ebi en de petai toe en bak totdat de petai goudbruin is.
Dan de aardappelen toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan het zout, de palmsuiker en het asamwater toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40794968