logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kepiting Daging
pikante vleeskrabbetjes
Bahan-bahan;
Ingrediënten;
1000 gr krabbetjes
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
3 eetl ketjap manis
150 gr taugé
zout en peper naar smaak
nootmuskaat naar smaak
olie

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de krabbetjes in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de gember, de lomboks en 3 sjalotten fijn tot een pasta. Meng dit met de ketjap, de peper en het zout. Marineer hiermee de krabbetjes voor tenminste 60 minuten. Bak of rooster vervolgens de krabbetjes gaar en bruin.
Snijd de overige 2 sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten en voeg dan de taugé toe en bak dit 3 minuten mee. Breng de taugé op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de taugé op een schaal en leg daar de krabbetjes op en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176184