pikante vleeskrabbetjes
Bahan-bahan;
Ingrediënten;
1000 gr krabbetjes
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
3 eetl ketjap manis
150 gr taugé
zout en peper naar smaak
nootmuskaat naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de krabbetjes in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de gember, de lomboks en 3 sjalotten fijn tot een pasta. Meng dit met de ketjap, de peper en het zout. Marineer hiermee de krabbetjes voor tenminste 60 minuten. Bak of rooster vervolgens de krabbetjes gaar en bruin.
Snijd de overige 2 sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten en voeg dan de taugé toe en bak dit 3 minuten mee. Breng de taugé op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de taugé op een schaal en leg daar de krabbetjes op en serveer.
Ingrediënten;
1000 gr krabbetjes
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
3 rode lomboks
3 eetl ketjap manis
150 gr taugé
zout en peper naar smaak
nootmuskaat naar smaak
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de krabbetjes in stukken. Wrijf of maal de knoflook, de gember, de lomboks en 3 sjalotten fijn tot een pasta. Meng dit met de ketjap, de peper en het zout. Marineer hiermee de krabbetjes voor tenminste 60 minuten. Bak of rooster vervolgens de krabbetjes gaar en bruin.
Snijd de overige 2 sjalotten fijn. Verhit in een wok/wadjan 3 eetl olie en fruit hierin de sjalotten voor 3 minuten en voeg dan de taugé toe en bak dit 3 minuten mee. Breng de taugé op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep de taugé op een schaal en leg daar de krabbetjes op en serveer.