gestoofde ribbetjes / spare ribs
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr ribbetjes / spare ribs
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember
3 cm laos
10 kemiri noten
1 theel ketumbar, gekneusd
3 cm kencur, gekneusd
1 theel trassi
1 theel pepperkorrels, gekneusd
2 salam blaadjes
1 theel zout
500 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
3000 ml water
Taburan:
garnering:
2 rode lomboks
3 eetl bawang goreng
11 kemangi blaadjes
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de ribbetjes in stukken. Verhit in een pan het water en voeg de ribbetjes toe en kook deze voor 45 minuten en giet deze af. Snijd de sjalotten, de knoflook, de laos, de gember en de kemiri fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de gember, de laos, de kemirie, de ketumbar, de kencur, de trassi, de pepperkorrels, de salam en het zout voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de ribbetjes en laat het zachtjes nog 10-15 minuten sudderen. Garneer het met reepjes lomboks, bawang goreng en basilicumblaadjes.