banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Kikil Celeng Mekuah - gestoofde ribbetjes / spare ribs

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kikil Celeng Mekuah
gestoofde ribbetjes / spare ribs

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr ribbetjes / spare ribs
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember
3 cm laos
10 kemiri noten
1 theel ketumbar, gekneusd
3 cm kencur, gekneusd
1 theel trassi
1 theel pepperkorrels, gekneusd
2 salam blaadjes
1 theel zout
500 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
3000 ml water

Taburan:
garnering:
2 rode lomboks
3 eetl bawang goreng
11 kemangi blaadjes

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de ribbetjes in stukken. Verhit in een pan het water en voeg de ribbetjes toe en kook deze voor 45 minuten en giet deze af. Snijd de sjalotten, de knoflook, de laos, de gember en de kemiri fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de gember, de laos, de kemirie, de ketumbar, de kencur, de trassi, de pepperkorrels, de salam en het zout voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de ribbetjes en laat het zachtjes nog 10-15 minuten sudderen. Garneer het met reepjes lomboks, bawang goreng en basilicumblaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 273 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40683809