banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kikil Celeng Mekuah - gestoofde ribbetjes / spare ribs

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kikil Celeng Mekuah
gestoofde ribbetjes / spare ribs

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr ribbetjes / spare ribs
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm gember
3 cm laos
10 kemiri noten
1 theel ketumbar, gekneusd
3 cm kencur, gekneusd
1 theel trassi
1 theel pepperkorrels, gekneusd
2 salam blaadjes
1 theel zout
500 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
3000 ml water

Taburan:
garnering:
2 rode lomboks
3 eetl bawang goreng
11 kemangi blaadjes

Cara membuat:
bereiding;
Snijd de ribbetjes in stukken. Verhit in een pan het water en voeg de ribbetjes toe en kook deze voor 45 minuten en giet deze af. Snijd de sjalotten, de knoflook, de laos, de gember en de kemiri fijn. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de gember, de laos, de kemirie, de ketumbar, de kencur, de trassi, de pepperkorrels, de salam en het zout voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de ribbetjes en laat het zachtjes nog 10-15 minuten sudderen. Garneer het met reepjes lomboks, bawang goreng en basilicumblaadjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38886347