zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal jeruk nipis
- Bumbu Dendeng - gekruid gebakken vlees
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Kare Udang Kering - gebakken kerrie garnalen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Sambal Goreng Bledeg - een bliksemse kip met eieren
- Soto Tangkar-vleessoep
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Rendang - rendang van rundvlees
Kare Ayam - Curry van kip


Kare Ayam
Curry van kip
Curry van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 eetl. olie
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel. suiker
zout naar smaak
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks,
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara Membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de sereh, de jeruk purut, de suiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en dit nog 25 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 kip
4 eetl. olie
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel. suiker
zout naar smaak
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks,
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara Membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de sereh, de jeruk purut, de suiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en dit nog 25 minuten laten sudderen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.