Curry van kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
4 eetl. olie
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel. suiker
zout naar smaak
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks,
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara Membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de sereh, de jeruk purut, de suiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en dit nog 25 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 kip
4 eetl. olie
1 serehstengel, gekneusd
4 jeruk purut blaadjes
1/2 theel. suiker
zout naar smaak
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks,
10 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara Membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 2 minuten. Dan de sereh, de jeruk purut, de suiker, het zout en de kokosmelk toevoegen en dit nog 25 minuten laten sudderen.