1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 26 days ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 1 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kare Ayam Kapitan
kip kerrie in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
1 theel kunyit
8 jeruk purut blaadjes
1 aardappel (300 gr)
2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 theel vissaus
200 ml kokosmelk
500 ml water
1 limoen, sap
6 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
25 gedroogde lomboks, geweekt en ontpit
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
3 sereh/citroengras, witte deel
4 kemiri noten
125 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappel in kleine stukjes/partjes.
Verhit in een pas de bumbu met de kunyit en bak het redelijk droog. Voeg dan de olie toe en meng en bak totdat de olie begint te scheiden. Dan de kip toevoegen en meng goed. Vervolgens de jeruk purut en het water toevoegen en breng aan de kook. Dan 10 minuten zachtjes laten sudderen.
vervolgens de kokosmelk, de aardappel, het zout, de palmsuiker en de vissaus toevoegen en meng goed. Laat het geheel zachtjes 25 minuten sudderen totdat de saus is ingekikt. Schep dan het limoensap erdoor en nog 1 minuut zachtjes laten sudderen totdaat het geheel gaar is geworden.

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 76 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35976666