zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

3 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Ayam ungkep - in kokosmelk gestoofde kip
- Gulai Ayam Lemak - gekruide gestoofde kip in romige saus
- Semur Daging Jawa - smoor van rundvlees uit Java
- Bebaris Tiga - gefrituurde gehaktballetjes
- Ayam Panggang Sumatra - geroosterde gekruide kip
- Sateh pusut bebek - Saté van eendenfilet
- Tahu kuning - geel gestoofde tahu
- Lado tempoyak - Sambal van durian
- Rujak kuah pindang - mango met vissaus
- Sambal Parado
Kare Ayam Kapitan - kip kerrie in kruidige saus


Kare Ayam Kapitan
kip kerrie in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
1 theel kunyit
8 jeruk purut blaadjes
1 aardappel (300 gr)
2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 theel vissaus
200 ml kokosmelk
500 ml water
1 limoen, sap
6 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
25 gedroogde lomboks, geweekt en ontpit
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
3 sereh/citroengras, witte deel
4 kemiri noten
125 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappel in kleine stukjes/partjes.
Verhit in een pas de bumbu met de kunyit en bak het redelijk droog. Voeg dan de olie toe en meng en bak totdat de olie begint te scheiden. Dan de kip toevoegen en meng goed. Vervolgens de jeruk purut en het water toevoegen en breng aan de kook. Dan 10 minuten zachtjes laten sudderen.
vervolgens de kokosmelk, de aardappel, het zout, de palmsuiker en de vissaus toevoegen en meng goed. Laat het geheel zachtjes 25 minuten sudderen totdat de saus is ingekikt. Schep dan het limoensap erdoor en nog 1 minuut zachtjes laten sudderen totdaat het geheel gaar is geworden.
kip kerrie in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
1 theel kunyit
8 jeruk purut blaadjes
1 aardappel (300 gr)
2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 theel vissaus
200 ml kokosmelk
500 ml water
1 limoen, sap
6 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
25 gedroogde lomboks, geweekt en ontpit
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
3 sereh/citroengras, witte deel
4 kemiri noten
125 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappel in kleine stukjes/partjes.
Verhit in een pas de bumbu met de kunyit en bak het redelijk droog. Voeg dan de olie toe en meng en bak totdat de olie begint te scheiden. Dan de kip toevoegen en meng goed. Vervolgens de jeruk purut en het water toevoegen en breng aan de kook. Dan 10 minuten zachtjes laten sudderen.
vervolgens de kokosmelk, de aardappel, het zout, de palmsuiker en de vissaus toevoegen en meng goed. Laat het geheel zachtjes 25 minuten sudderen totdat de saus is ingekikt. Schep dan het limoensap erdoor en nog 1 minuut zachtjes laten sudderen totdaat het geheel gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.