Kare Ayam Kapitan
kip kerrie in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
1 theel kunyit
8 jeruk purut blaadjes
1 aardappel (300 gr)
2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 theel vissaus
200 ml kokosmelk
500 ml water
1 limoen, sap
6 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
25 gedroogde lomboks, geweekt en ontpit
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
3 sereh/citroengras, witte deel
4 kemiri noten
125 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappel in kleine stukjes/partjes.
Verhit in een pas de bumbu met de kunyit en bak het redelijk droog. Voeg dan de olie toe en meng en bak totdat de olie begint te scheiden. Dan de kip toevoegen en meng goed. Vervolgens de jeruk purut en het water toevoegen en breng aan de kook. Dan 10 minuten zachtjes laten sudderen.
vervolgens de kokosmelk, de aardappel, het zout, de palmsuiker en de vissaus toevoegen en meng goed. Laat het geheel zachtjes 25 minuten sudderen totdat de saus is ingekikt. Schep dan het limoensap erdoor en nog 1 minuut zachtjes laten sudderen totdaat het geheel gaar is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
- Ayam Rica-Rica
- Ayam Tempra - Kip met gebakken uien en lomboks
- Telor reboeng - roerei met bamboe
- Ayam Masak Hijau (Banjarmasin) - gestoofde kip in groene saus
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Sambal Kecap
- Semur Daging Giling - smoor van gehaktballetjes
- Gan Guo Cai Hua - 干锅菜花 - pittige roerbak van bloemkool met varkensvlees
- Kari Ayam Lengkuas - Kip Kerrie met laos
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...