banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Kare Ayam Kapitan - kip kerrie in kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Kare Ayam Kapitan
kip kerrie in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 drumsticks
1 theel kunyit
8 jeruk purut blaadjes
1 aardappel (300 gr)
2 theel zout
2 theel palmsuiker
2 theel vissaus
200 ml kokosmelk
500 ml water
1 limoen, sap
6 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
25 gedroogde lomboks, geweekt en ontpit
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
3 cm laos
3 sereh/citroengras, witte deel
4 kemiri noten
125 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappel in kleine stukjes/partjes.
Verhit in een pas de bumbu met de kunyit en bak het redelijk droog. Voeg dan de olie toe en meng en bak totdat de olie begint te scheiden. Dan de kip toevoegen en meng goed. Vervolgens de jeruk purut en het water toevoegen en breng aan de kook. Dan 10 minuten zachtjes laten sudderen.
vervolgens de kokosmelk, de aardappel, het zout, de palmsuiker en de vissaus toevoegen en meng goed. Laat het geheel zachtjes 25 minuten sudderen totdat de saus is ingekikt. Schep dan het limoensap erdoor en nog 1 minuut zachtjes laten sudderen totdaat het geheel gaar is geworden.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38848666