Pindasaus - saté saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
375 gr pinda's (ongezouten)
250 ml water
1 eetl kecap manis
1 ½ eetl palmsuiker
1/4 theel zout
4 eetl asem water
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde lomboks
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 serehstengels
3 cm laos
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Week de lomboks in lauw water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's grof. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, het asem water, het water, de palmsuiker, de kecap en het zout toe en en laat het zachtjes sudderen onder voortdurend roeren totdat er een homogene saus ontstaat.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Boet
- Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees
- Babi Ketjap 6
- Semur Banka - rundvlees in zoete kecapsaus
- Gulai Ayam Rebung - kip/gevogelte curry met bamboe
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Xinjiang Tijger Salade - 老虎菜
- Sambal Ikan Kering
- Tongseng Ayam - gestoofde kip in licht romige gekruide saus
- Babi Panggang Rica - Geroosterd varkensvlees met sambalsaus
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...