logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pindasaus - saté saus


Bahan-bahan:
ingrediënten:
375 gr pinda's (ongezouten)
250 ml water
1 eetl kecap manis
1 ½ eetl palmsuiker
1/4 theel zout
4 eetl asem water
4 eetl olie
 
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde lomboks
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 serehstengels
3 cm laos
1 eetl ketumbar
 
Cara membuat:

bereiding:
Week de lomboks in lauw water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's grof. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, het asem water, het water, de palmsuiker, de kecap en het zout toe en en laat het zachtjes sudderen onder voortdurend roeren totdat er een homogene saus ontstaat.

Add comment

Submit

who is online

We have 135 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160314