zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sateh ayam tusuk
- Koatum Gai - kippensoep met rijst
- Wong Nga Bahk Tong - kruidige lichtgroene koolsoep
- Sate Sapi Bumbu Ketumbar - sate van rundvlees met koriander
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Semur Daging Sapi Empuk - smoor van gekruid rundvlees
- Sateh lilit 2 - Saté van vis en garnalen
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Gy Pad Med Mamuang Hinmapan - gebakken kip met cashew nuts
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
Pindasaus - saté saus


Pindasaus - saté saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
375 gr pinda's (ongezouten)
250 ml water
1 eetl kecap manis
1 ½ eetl palmsuiker
1/4 theel zout
4 eetl asem water
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde lomboks
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 serehstengels
3 cm laos
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Week de lomboks in lauw water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's grof. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, het asem water, het water, de palmsuiker, de kecap en het zout toe en en laat het zachtjes sudderen onder voortdurend roeren totdat er een homogene saus ontstaat.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
375 gr pinda's (ongezouten)
250 ml water
1 eetl kecap manis
1 ½ eetl palmsuiker
1/4 theel zout
4 eetl asem water
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 gedroogde lomboks
4 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 serehstengels
3 cm laos
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Week de lomboks in lauw water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf of maal de pinda's grof. Verhit in een wok de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de pinda's, het asem water, het water, de palmsuiker, de kecap en het zout toe en en laat het zachtjes sudderen onder voortdurend roeren totdat er een homogene saus ontstaat.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.