logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Be Tongkol
tonijnsalade met sjalotten en sereh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tonijn filets (150 gr per stuk)
4 eetl base be pasih (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
1 eetl limoensap
125 gr sambal matah (zie recept)
1 jerut purut blaadje
2 eetl olie

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 rode lombok

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de tonijn met de base en het limoensap. Verhit in een koekepan de olie en bak de tonijn totdat deze voldoende gaar is en laat het daarna afkoelen. Snijd het jerut purut blaadje ragfijn. Breek de tonijn in kleine stukjes en meng dit met de sambal, de jerut purut, het zout en de peper. Snijd de lombok in reepjes en bak deze goudbruin en strooi dit daarna met de bawang goreng over de tonijn en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 92 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160906