Sambal Be Tongkol
tonijnsalade met sjalotten en sereh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tonijn filets (150 gr per stuk)
4 eetl base be pasih (zie recept)
1/2 theel zout
1/2 theel zwarte peper
1 eetl limoensap
125 gr sambal matah (zie recept)
1 jerut purut blaadje
2 eetl olie
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 rode lombok
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de tonijn met de base en het limoensap. Verhit in een koekepan de olie en bak de tonijn totdat deze voldoende gaar is en laat het daarna afkoelen. Snijd het jerut purut blaadje ragfijn. Breek de tonijn in kleine stukjes en meng dit met de sambal, de jerut purut, het zout en de peper. Snijd de lombok in reepjes en bak deze goudbruin en strooi dit daarna met de bawang goreng over de tonijn en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Rica Rica Pedas Kemangi - zeer pittige kip met kemangi
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Itik Panggang - kruidig gebakken/gegrilde eend
- Telur Tersembunyi - Verborgen ei
- Sayur dajak
- Rendang Ayam Kentang - in kokosmelk gestoofde kip met krieltjes
- Chow Mein - 炒面 - Chinese bami goreng
- Base Gede - basis boemboe voor Balinese gerechten
- Lenko-Lenko - gemende groenten met saus
- Ayam Kukus Bombay - gestoomde kip met ui
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...