Sala Udang
krokant gebakken gekruide garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen (groot)
500 gr rijstmeel
water
olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
8 rode lomboks
2 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de bumbu met de rijstmeel en voeg beetje bij beetje water toe en vorm een beslag. Wentel dan de garnalen door het beslag.
Verhit in een pan de olie en bak de gecoate garnalen krokant en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Ayam woku di belanga - Kip gestoofd in een pot van aardewerk
- Pindang siap - Kip in pindangsaus
- Empal Sapi Klapper
- Ayam Opor - kruidige, gestoofde kip
- Sambal Seradu
- Rotti kukus - gestoomde cake
- Babi Kecap Bali
- Tim nyat nyat - Gestoofd varkensvlees in uien saus
- 橙味牛肉 - pittig gebakken rundvlees met sinaasappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...