logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Bebek Garing Bali
gebakken eend op Balinese wijze

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1200 ml kokoswater
7 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
olie

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
7 cm lengkuas/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
7 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Pelengkap:
complementair:
Sambal Matah (zie recept)

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 4 delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer hiermee de eend en laat dit tenminst 12 uur intrekken.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de gemarineerde eend, de salam en de serai en kook op laag vuur voor 90 minuten en totdat het vocht is ingedikt. Schep de eend uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de eend verder gaar en krokant. Serveer met de sambal.

Add comment

Submit

who is online

We have 104 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161068