gebakken eend op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1200 ml kokoswater
7 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
7 cm lengkuas/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
7 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Pelengkap:
complementair:
Sambal Matah (zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 4 delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer hiermee de eend en laat dit tenminst 12 uur intrekken.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de gemarineerde eend, de salam en de serai en kook op laag vuur voor 90 minuten en totdat het vocht is ingedikt. Schep de eend uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de eend verder gaar en krokant. Serveer met de sambal.