zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Acar Benig - atjar
- Ayam Bumbu Rujak Dua - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Wadji Djagung
- Lalampa - rijstpakketjes met vis
- Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
- Rujak petis 2
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Daging Rujak
- Semur daging sapi - kruidig stoofpotje met rundvlees en aardappelen
- Be Siap Base Bali - balinese kip
Bebek Garing Bali - gebakken eend op Balinese wijze


Bebek Garing Bali
gebakken eend op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1200 ml kokoswater
7 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
7 cm lengkuas/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
7 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Pelengkap:
complementair:
Sambal Matah (zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 4 delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer hiermee de eend en laat dit tenminst 12 uur intrekken.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de gemarineerde eend, de salam en de serai en kook op laag vuur voor 90 minuten en totdat het vocht is ingedikt. Schep de eend uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de eend verder gaar en krokant. Serveer met de sambal.
gebakken eend op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1200 ml kokoswater
7 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
7 cm lengkuas/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
7 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Pelengkap:
complementair:
Sambal Matah (zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 4 delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer hiermee de eend en laat dit tenminst 12 uur intrekken.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de gemarineerde eend, de salam en de serai en kook op laag vuur voor 90 minuten en totdat het vocht is ingedikt. Schep de eend uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de eend verder gaar en krokant. Serveer met de sambal.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.