Bebek Garing Bali
gebakken eend op Balinese wijze
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1200 ml kokoswater
7 salam blad
1 serai/sereh/citroengras, witte deel
olie
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
3 sjalotjes
2 kemiri noten, geroosterd
7 cm lengkuas/laos
1 eetl ketumbar, geroosterd
7 cm kunyit, geroosterd
1/2 theel terasi/trasi bakar
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Pelengkap:
complementair:
Sambal Matah (zie recept)
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 4 delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer hiermee de eend en laat dit tenminst 12 uur intrekken.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de gemarineerde eend, de salam en de serai en kook op laag vuur voor 90 minuten en totdat het vocht is ingedikt. Schep de eend uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak de eend verder gaar en krokant. Serveer met de sambal.
Zoeken
Laatst gelezen
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Pecelan - gemengde groenten met pindasaus
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Ayam Jamur Kecap - gebakken kip met paddenstoelen en kecap
- Udang Bakar - geroosterde gekruide tijger garnalen
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...