Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Bebek Bumbu Rujak - gebakken en geroosterde gekruide eend

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Bebek Bumbu Rujak
gebakken en geroosterde gekruide eend

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
1 eetl limoensap
100 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
5 kemiri noten
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 5 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de eend en laat het tenminite 1 uur marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de eend samen met de bumbu, de serai en de palmsuiker totdat de eend vrijwel gaar is geworden. Voeg dan de kokosmelk toe en en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt en de eend gaar is geworden.
Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 124 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42084082