Bebek Bumbu Rujak
gebakken en geroosterde gekruide eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
1 eetl limoensap
100 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
5 kemiri noten
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 5 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de eend en laat het tenminite 1 uur marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de eend samen met de bumbu, de serai en de palmsuiker totdat de eend vrijwel gaar is geworden. Voeg dan de kokosmelk toe en en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt en de eend gaar is geworden.
Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Belacan - Garnalen en petehbonen in een kokosmelksaus
- Sambal goreng telor - Sambal goreng ei
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Daging Brambang - vlees met uien
- Bebek Masak Bumbu Kecombrang - geroosterde gekruide eend in saus
- Bami goreng - gebakken mie
- Kippenbouillon 2
- Ayam Goreng Belambangan - gebakken gekruide kip uit Banyuwangi
- Ayam Suwir Bumbu Rujak - uitgeplozen kip in pittige rujak saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...