zoeken
Recente reacties

19 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Acar Benig - atjar
- Ayam Bumbu Rujak Dua - in gekruide kokosmelk gestoofde kip
- Wadji Djagung
- Lalampa - rijstpakketjes met vis
- Ayam Sapit - geroosterde gestoofde kip
- Rujak petis 2
- Acar Ketimun 2 - Atjar ketimoen
- Daging Rujak
- Semur daging sapi - kruidig stoofpotje met rundvlees en aardappelen
- Be Siap Base Bali - balinese kip
Bebek Bumbu Rujak - gebakken en geroosterde gekruide eend


Bebek Bumbu Rujak
gebakken en geroosterde gekruide eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
1 eetl limoensap
100 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
5 kemiri noten
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 5 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de eend en laat het tenminite 1 uur marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de eend samen met de bumbu, de serai en de palmsuiker totdat de eend vrijwel gaar is geworden. Voeg dan de kokosmelk toe en en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt en de eend gaar is geworden.
Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.
gebakken en geroosterde gekruide eend
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr eend
1 eetl limoensap
100 ml kokosmelk
1 serai/sereh/citroengras
1 eetl palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 rode lomboks
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
5 kemiri noten
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de eend schoon en snijd deze in 6 stukken. Wrijf de eend in met het limoensap en laat dit 5 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de eend en laat het tenminite 1 uur marineren.
Verhit in een pan de olie en bak de eend samen met de bumbu, de serai en de palmsuiker totdat de eend vrijwel gaar is geworden. Voeg dan de kokosmelk toe en en kook totdat het vocht vrijwel is verdampt en de eend gaar is geworden.
Rooster het daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.