banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Bebek betutu
Geroosterde eend in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten
1 hele eend van 2 kilo
19 sjalotten, geschild en gesnipperd
7 tenen knoflook, geschild en fijngemaakt
3 stengels sereh, fijngehakt
5 blaadjes djeruk perut, fijngehakt
6 kemirienoten, fijngehakt
5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
8 cm kunjit (turmeriek), geschild en fijngehakt
8 cm kencur, geschild en fijngehakt
1 theel zwarte peperkorrels, gekneusd
7 rawits, fijngesneden
1 theel korianderzaadjes, gekneusd
2 theel trassie, geroosterd en grof gehakt
1 1/2 eetlepel zout
3 eetl olie
bananenbladeren

Cara membuat:
bereiding:
Dep de eend goed droog en meng alle ingrediënten, behalve de bananenbladeren goed doorelkaar. Wrijf de eend aan de buitenkant met dit mengsel in en vul het binnenste van de eend met het restant van de boemboe.
Maak het de eend dicht met satéstokjes of coctailprikkers. Wikkel de in verschillende lagen bananenblad en laat de eend 50 minuten stomen.
Rooster daarna de eend op een houtskoolvuurtje bruin en verder gaar in ongeveer 30 minuten. Verwijder de bladeren, snijd het vlees in stukjes en serveer met het vulsel.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 110 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36341300