zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pelepah Manuk - gekruide in kokosmelk gestoofde kip
- Gulai kambing - stoofpotje van geitenvlees
- Sambal Nanas - Sambal van ananas
- Mangut Bebek - kruidig gestoofde eend
- Daging Kuah Kemiri - smoor van rundvlees in een saus van kemiri
- Laksa Johor - mie in dikke vissaus
- Ayam Goreng Bropol - gekookte gebakken kip
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Serikaya - cake kokos/suiker
- Acar Mentah - pittige acar met ananas en komkommer
Gá Sao Xa - pittige kip met sereh


Gá Sao Xa
pittige kip met sereh
pittige kip met sereh
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
1 theel maïzena
3 eetl water
3 eetl olie
10 gedroogde chilipepers
6 serehstengels (citroengras)
4 teentejs knoflook
2 eetlepels suiker
1 rode rawit
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1/4 theel zout
1 sjalot
2 wortelen
garnering:
korianderblaadjes
Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes en hak de sereh en de knoflook fijn. Snijd de sjalot fijn en de wortel in dunne reepjes. Meng dan de maïzena met het water tot een papje. Meng dit papje met de kip. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de gedroogde pepers kort en lichtbruin. Schep daarna de peper uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Voeg vervolgens de sereh, de suiker, de knoflook en de rawit toe en bak dit 2 minuten. De suiker moet dan wat gekarameliseerd zijn. Vervolgens de kip toevoegen en dit 4 minuten bakken. Dan de bouillon, het zout, de sjalot, de wortel en de vissaus toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes stoven. Als laatste de gebakken chilepepers toevoegen, omscheppen en garneren met de korianderblaadjes
500 gr kipfilet
1 theel maïzena
3 eetl water
3 eetl olie
10 gedroogde chilipepers
6 serehstengels (citroengras)
4 teentejs knoflook
2 eetlepels suiker
1 rode rawit
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1/4 theel zout
1 sjalot
2 wortelen
garnering:
korianderblaadjes
Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes en hak de sereh en de knoflook fijn. Snijd de sjalot fijn en de wortel in dunne reepjes. Meng dan de maïzena met het water tot een papje. Meng dit papje met de kip. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de gedroogde pepers kort en lichtbruin. Schep daarna de peper uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Voeg vervolgens de sereh, de suiker, de knoflook en de rawit toe en bak dit 2 minuten. De suiker moet dan wat gekarameliseerd zijn. Vervolgens de kip toevoegen en dit 4 minuten bakken. Dan de bouillon, het zout, de sjalot, de wortel en de vissaus toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes stoven. Als laatste de gebakken chilepepers toevoegen, omscheppen en garneren met de korianderblaadjes
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.