banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 10 days ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 11 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Icon Write a comment
Gá Sao Xa - pittige kip met sereh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gá Sao Xa
pittige kip met sereh
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
1 theel maïzena
3 eetl water
3 eetl olie
10 gedroogde chilipepers
6 serehstengels (citroengras)
4 teentejs knoflook
2 eetlepels suiker
1 rode rawit
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1/4 theel zout
1 sjalot
2 wortelen

garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes en hak de sereh en de knoflook fijn. Snijd de sjalot fijn en de wortel in dunne reepjes. Meng dan de maïzena met het water tot een papje. Meng dit papje met de kip. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de gedroogde pepers kort en lichtbruin. Schep daarna de peper uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Voeg vervolgens de sereh, de suiker, de knoflook en de rawit toe en bak dit 2 minuten. De suiker moet dan wat gekarameliseerd zijn. Vervolgens de kip toevoegen en dit 4 minuten bakken. Dan de bouillon, het zout, de sjalot, de wortel en de vissaus toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes stoven. Als laatste de gebakken chilepepers toevoegen, omscheppen en garneren met de korianderblaadjes
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38243159