Recente reacties

Shaun 2 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Gá Sao Xa - pittige kip met sereh

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gá Sao Xa
pittige kip met sereh
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
1 theel maïzena
3 eetl water
3 eetl olie
10 gedroogde chilipepers
6 serehstengels (citroengras)
4 teentejs knoflook
2 eetlepels suiker
1 rode rawit
100 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl vissaus (Nam Pla)
1/4 theel zout
1 sjalot
2 wortelen

garnering:
korianderblaadjes

Bereiding:
Snijd de kip in dunne plakjes en hak de sereh en de knoflook fijn. Snijd de sjalot fijn en de wortel in dunne reepjes. Meng dan de maïzena met het water tot een papje. Meng dit papje met de kip. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de gedroogde pepers kort en lichtbruin. Schep daarna de peper uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken. Voeg vervolgens de sereh, de suiker, de knoflook en de rawit toe en bak dit 2 minuten. De suiker moet dan wat gekarameliseerd zijn. Vervolgens de kip toevoegen en dit 4 minuten bakken. Dan de bouillon, het zout, de sjalot, de wortel en de vissaus toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes stoven. Als laatste de gebakken chilepepers toevoegen, omscheppen en garneren met de korianderblaadjes
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41182075