Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Gaeng Gai - Kip met Bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gaeng Gai
Kip met Bamboe
Ingrediënten
500 gr kipfilet
4 el olie
10 rode rawits
2 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 tl laos
1 serehstengel
4 eetl verse koriander
6 kaffir limoen blaadjes
1 eetl suiker
1 eetl gemalen koriander (ketumbar)
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel komijn (jinten)
1 theel zout
150 gr reboeng (bamboescheuten)
400 ml kokosmelk
20 verse basilicumblaadjes

Bereiding
Snijd het vlees in stukjes, de sjalotten, de knoflook, de sereh en de koriander fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de rawits voor 2 minuten. Voeg dan de laos, de biede korianders, de kaffir, de komijn, de suiker, het zout en de vissaus toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort rondom bruin. Vervolgens de rebowng en de kokosmelk toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat de kip gaar is. De blaadjes basilicum scheuren en deze door de saus met kip roeren. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 534 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252503