banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 6 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 7 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Gaeng Gai - Kip met Bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gaeng Gai
Kip met Bamboe
Ingrediënten
500 gr kipfilet
4 el olie
10 rode rawits
2 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 tl laos
1 serehstengel
4 eetl verse koriander
6 kaffir limoen blaadjes
1 eetl suiker
1 eetl gemalen koriander (ketumbar)
2 eetl vissaus (nam pla)
1 theel komijn (jinten)
1 theel zout
150 gr reboeng (bamboescheuten)
400 ml kokosmelk
20 verse basilicumblaadjes

Bereiding
Snijd het vlees in stukjes, de sjalotten, de knoflook, de sereh en de koriander fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de rawits voor 2 minuten. Voeg dan de laos, de biede korianders, de kaffir, de komijn, de suiker, het zout en de vissaus toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort rondom bruin. Vervolgens de rebowng en de kokosmelk toevoegen en het geheel 15 minuten laten sudderen totdat de kip gaar is. De blaadjes basilicum scheuren en deze door de saus met kip roeren. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 233 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37397691