Daging Cah Taoge
rundvlees met tauge
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees
4 teentjes knoflook
1 groene lombok
1 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
50 gr tauge
1 lente-ui
500 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes of kleine blokjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lombok in dunne ringen en de lente-ui in kleine stukjes,
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de lombok voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan de kecap, de oestersaus, het zout en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de tauge toevoegen en kook het geheel verder gaar. Meng dan de lente-ui erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tenggiro Peu Aweuh - vis gestoofd met kerrieblad
- Udang Goreng Mentega - in boter gebakken gekruide garnalen
- Pepesan Sapi - gekruid geroosterd vlees
- Setupan Sayur - gestoofde groenten
- Telor Madoera - madurese eieren
- Toppa Lada - rundvlees in een romige rode peper saus
- Tumis Nus - gebakken inktvis in pittige saus
- Jagung Putren Cah Telor - jonge mais met champignons en ei
- Empal Sapi Klapper
- Sambel Penyetan Matang - gebakken sambal met sesam
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...