Daging Campur Pedis
pittig rundvlees met bamboe en mais
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
200 gr babymais
100 gr rebung (bamboescheuten)
3 lenteuitjes
2 sjalotten
5 rode en groene lomboks
3 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl kecap manis
125 ml water
1 theel maizena
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
Cara membuat::
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lenteuitjes in stukken van 3 cm. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de sjalotten fijn en het vlees in dunne reepjes. Meng de boemboe met de sjalotten, de kecap en het vlees en laat dit tenminste 1 uur marineren. Meng de vissaus met het water en de maizena.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de mais, de rebung, de lomboks en de lenteuitjes voor 2 minuten en schep deze uit de wok/wadjan. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Vervolgens de overgebleven marinade toevoegen samen met het vissausmengsel en bak dit totdat de saus is ingedikt. Vervolgens de groenten toevoegen en nog 2 minuten bakken. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Masak Kecap - rundvlees in een kecapsaus
- Sambal Goreng Ayam
- Rendang - rendang van rundvlees
- Gohyong Tahu - gestoomde gekruide tahu
- Gudeg Yogya - Nangka in kokossaus
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Pindang tulang iga cabai rawit - gestoofde ribbetjes in zurige saus uit Palembang
- Dengdeng Surabaja - gestoofd rundvlees
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...