logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Campur Pedis
pittig rundvlees met bamboe en mais

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
200 gr babymais
100 gr rebung (bamboescheuten)
3 lenteuitjes
2 sjalotten
5 rode en groene lomboks
3 eetl nam pla (vissaus)
1 eetl kecap manis
125 ml water
1 theel maizena
3 eetl olie

Haluskan:

boemboe:
7 cm gember (jahe/djahé)
2 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker (gula jawa)

Cara membuat::
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lenteuitjes in stukken van 3 cm. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de sjalotten fijn en het vlees in dunne reepjes. Meng de boemboe met de sjalotten, de kecap en het vlees en laat dit tenminste 1 uur marineren. Meng de vissaus met het water en de maizena.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de mais, de rebung, de lomboks en de lenteuitjes voor 2 minuten en schep deze uit de wok/wadjan. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Vervolgens de overgebleven marinade toevoegen samen met het vissausmengsel en bak dit totdat de saus is ingedikt. Vervolgens de groenten toevoegen en nog 2 minuten bakken. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 146 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176617