gebakken gekruid vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, de salam en de lengkuas en breng aan de kook.
Voeg dan het vlees toe en kook totdat dit van kleuer verander. Dan de palmsuiker, het zout en het asamwater toevoegen en kook het vlees gaar. Schep dan het vlees uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en serveer.