Daging Goreng Berbumbu
gebakken gekruid vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr schenkel
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
2 cm jahe
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, de salam en de lengkuas en breng aan de kook.
Voeg dan het vlees toe en kook totdat dit van kleuer verander. Dan de palmsuiker, het zout en het asamwater toevoegen en kook het vlees gaar. Schep dan het vlees uit de pan.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees bruin en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tumis Putren Kailan Bumbu Wijen - roerbak van Chinese broccoli met mais
- Sambal Goreng Kering Tempe - kruidig gebakken tempe
- Sambel Penyetan Matang - gebakken sambal met sesam
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Cucur
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Ayam Bacem Merah - rood gegrilde kip
- Karmanaci - gekruid en geurend rundvlees
- Sayur Kojo - Sajoer van aubergines met rundvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...