banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Yu Xiang Rou Si - 鱼香肉丝 - pittig varkensvlees met knoflooksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Yu Xiang Rou Si - 鱼香肉丝
pittig varkensvlees met knoflooksaus

Ingrediënten vlees:
300 gr varken filet
2 theel Shoaxing rijstwijn
2 theel lichte sojasaus
3 theel water
1/8 theel zout
1 theel maizena

Ingrediënten groenten:
2 theel Sichuan pickled chilli (四川泡辣椒), anders vers gehakt
2 cm jahe
6 teentjes knoflook
60 gr geweekte judasoor (5 gr gedroogd)
60 gr bamboescheuten
40 gr wortel

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasuas
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl maizena

Algemeen:
3 eetl olie
1 lente-ui

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng het vlees met de rijstwijn, de sojasaus, het water en het zout en wrijf het vlees in totdat het vocht is geaborbeerd. Meng dan de maizena erdoor en zet apart.
Hak de chilli, de jahe en de knoflook fijn. Snijd de judasoor, de wortel en de bamboescheuten julienne. Hak de lente-ui fijn.
Verhit een pan de olie en voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Schep het vlees dan uit de plan. Voeg dan de chilli, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Dan de judasoor, de bamboescheuten en de wortel toevoegen en roerbak dit voor 30 seconden. Meng dan het vlees erdoor en bak dit voor 1 minuut.
Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar en voeg het toe aan het vlees en roerbak dit totdat de saus is ingedikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 129 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39657018