Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Yu Xiang Rou Si - 鱼香肉丝 - pittig varkensvlees met knoflooksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Yu Xiang Rou Si - 鱼香肉丝
pittig varkensvlees met knoflooksaus

Ingrediënten vlees:
300 gr varken filet
2 theel Shoaxing rijstwijn
2 theel lichte sojasaus
3 theel water
1/8 theel zout
1 theel maizena

Ingrediënten groenten:
2 theel Sichuan pickled chilli (四川泡辣椒), anders vers gehakt
2 cm jahe
6 teentjes knoflook
60 gr geweekte judasoor (5 gr gedroogd)
60 gr bamboescheuten
40 gr wortel

Ingrediënten saus:
1 1/2 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl lichte sojasaus
1/2 eetl donkere sojasuas
2 theel zwarte rijstazijn
2 eetl palmsuiker
1 1/2 eetl maizena

Algemeen:
3 eetl olie
1 lente-ui

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng het vlees met de rijstwijn, de sojasaus, het water en het zout en wrijf het vlees in totdat het vocht is geaborbeerd. Meng dan de maizena erdoor en zet apart.
Hak de chilli, de jahe en de knoflook fijn. Snijd de judasoor, de wortel en de bamboescheuten julienne. Hak de lente-ui fijn.
Verhit een pan de olie en voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Schep het vlees dan uit de plan. Voeg dan de chilli, de knoflook en de jahe toe en meng goed. Dan de judasoor, de bamboescheuten en de wortel toevoegen en roerbak dit voor 30 seconden. Meng dan het vlees erdoor en bak dit voor 1 minuut.
Meng de ingrediënten voor de saus goed doorelkaar en voeg het toe aan het vlees en roerbak dit totdat de saus is ingedikt. Strooi de lente-ui erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 200 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916554