zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Lado tempoyak - Sambal van durian
- Mu Wan - thaise babi kecap
- Ossenhaas in ketjap-oestersaus
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Guy Op Sea Eaiw - gestoofde kip in een pittige saus
- Urap - groenten met geraspte kokos
- Tumis Bayam Dan Oyong - kruidige spinazie met komkommer
- Ayam Penyet Kemangi - gebakken gekruide kip met sambal en kemangi
- Kambing Krewedan - pittig gebakken lamsvlees in kecapsaus
- Jukut keliklik - Gestoofd en gekruid kousenbandblad
Larb - pittige salade met varkensvlees


Larb
pittige salade met varkensvlees
pittige salade met varkensvlees
ingrediënten:
2 serehstengels
2 groene rawits
2 eetl olie
500 gr mager varkens of rundergehakt
55 ml limoensap
2 theel gerapste limoenschil
6 theel chilisaus
5 eetl koriander blaadjes
4 eetl munt
garnering:
slablaadjes
1 kleine rode ui
12 teentjes knoflook
80 gr geroosterde pinda's
bereiding;
Snijd het wit van de sereh zeer fijn en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de sereh, de rawits en het gehakt rul. Laat het daarna afkoelen in een kom. Meng door het gehakt mengsel het limoensap, de gerapste limoen en de chilisaus.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de knoflook goudbruin. Laat de knoflook uitlekken op keukenpapier. Snijd de koriander en de mintblaadjes grof. Meng vervolgens de blaadjes door het gehaktmengsel met de helft van de knoflook, de pinda's en de ui.
Serveer het gehaktmengsel op slablaadjes en bestrooi deze met de rest van de knoflook, ui en pinda's.
2 serehstengels
2 groene rawits
2 eetl olie
500 gr mager varkens of rundergehakt
55 ml limoensap
2 theel gerapste limoenschil
6 theel chilisaus
5 eetl koriander blaadjes
4 eetl munt
garnering:
slablaadjes
1 kleine rode ui
12 teentjes knoflook
80 gr geroosterde pinda's
bereiding;
Snijd het wit van de sereh zeer fijn en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de sereh, de rawits en het gehakt rul. Laat het daarna afkoelen in een kom. Meng door het gehakt mengsel het limoensap, de gerapste limoen en de chilisaus.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de knoflook goudbruin. Laat de knoflook uitlekken op keukenpapier. Snijd de koriander en de mintblaadjes grof. Meng vervolgens de blaadjes door het gehaktmengsel met de helft van de knoflook, de pinda's en de ui.
Serveer het gehaktmengsel op slablaadjes en bestrooi deze met de rest van de knoflook, ui en pinda's.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.