Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Larb - pittige salade met varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Larb
pittige salade met varkensvlees
ingrediënten:
2 serehstengels
2 groene rawits
2 eetl olie
500 gr mager varkens of rundergehakt
55 ml limoensap
2 theel gerapste limoenschil
6 theel chilisaus
5 eetl koriander blaadjes
4 eetl munt

garnering:
slablaadjes
1 kleine rode ui
12 teentjes knoflook
80 gr geroosterde pinda's

bereiding;
Snijd het wit van de sereh zeer fijn en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de sereh, de rawits en het gehakt rul. Laat het daarna afkoelen in een kom. Meng door het gehakt mengsel het limoensap, de gerapste limoen en de chilisaus.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak hierin de knoflook goudbruin. Laat de knoflook uitlekken op keukenpapier. Snijd de koriander en de mintblaadjes grof. Meng vervolgens de blaadjes door het gehaktmengsel met de helft van de knoflook, de pinda's en de ui.
Serveer het gehaktmengsel op slablaadjes en bestrooi deze met de rest van de knoflook, ui en pinda's.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264976