logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Halabos na Hipon
knoflookboter garnalen

Ingrediënten:
900 gr garnalen (groot)
2 eetl boter
1 theel (olijf)olie
1 bol knoflook
1 theel rode chili vlokken
1/2 theel zout
1/2 theel peper
125 ml soda water (7-up/sprite)

Bereiding:
Maak de garnalen schoon en knip de voelsprieten eraf. Spoel af en laat deze goed uitlekken. Pel de knoflook en hak deze fijn.
Verhit in een pan op laag vuur de boter en de olie. Voeg dan de knoflook toe en bak deze al roerend goudbruin.
Dan op hoog vuur de garnalen toevoegen en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Voeg dan het soda water toe samen met de chili vlokken, het zout en de peper en bak totdat de garnalen roze zijn geworden en het vocht vrijwel is geabsordeerd. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 105 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421704