Halabos na Hipon
knoflookboter garnalen
Ingrediënten:
900 gr garnalen (groot)
2 eetl boter
1 theel (olijf)olie
1 bol knoflook
1 theel rode chili vlokken
1/2 theel zout
1/2 theel peper
125 ml soda water (7-up/sprite)
Bereiding:
Maak de garnalen schoon en knip de voelsprieten eraf. Spoel af en laat deze goed uitlekken. Pel de knoflook en hak deze fijn.
Verhit in een pan op laag vuur de boter en de olie. Voeg dan de knoflook toe en bak deze al roerend goudbruin.
Dan op hoog vuur de garnalen toevoegen en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Voeg dan het soda water toe samen met de chili vlokken, het zout en de peper en bak totdat de garnalen roze zijn geworden en het vocht vrijwel is geabsordeerd. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Cecah Awal - gekruide bananen uit Aceh
- Zoetzure kool
- Lalampa - rijstpakketjes met vis
- Thais rundvlees met steranijs
- Sayur Labu Campur - gekruide gestoofde chayote
- Anjang Telor Terubuk - viskuit salade
- Dendeng Daging Cabai Hijau - gebakken plakjes rundvlees met groene peper
- Gaco - rundvlees met kokos
- Buras
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...