banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Acar Ikan Kuning - vis in zure saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Acar Ikan Kuning
vis in zure saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 makrelen
1/2 limoen (sap)
3 rode uien
2 salamblad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 tomaat
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
1 cm laos
1 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 rode uien

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaat in partjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de vis in stukken en wrijf deze in met zout en het limonesap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis bruin en laat deze daarna uitlekken. Giet zoveel olie af totdat er nog 3 eetl olie overblijft. Bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de vis toevoegen en deze nog 3 minuten zachtjes mee laten sudderen. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 149 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40669175