zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Cincang Nias - gestoofd gekruid varkensvlees
- Lumpia Segitiga - driehoek lumpia
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
- Kekian - Peranakan garnalen en kip cake
- Cendol - een verfrissende drank
- Sambal rawit kecap
- Jamur Merang Goreng Kemangi - gebakken champignons met kemangi
- Nasi Goreng Selimut - gebakken rijst met een omelet
- Pancong - kokoscake
Acar Ikan Kuning - vis in zure saus


Acar Ikan Kuning
vis in zure saus
vis in zure saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 makrelen
1/2 limoen (sap)
3 rode uien
2 salamblad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 tomaat
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
1 cm laos
1 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 rode uien
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaat in partjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de vis in stukken en wrijf deze in met zout en het limonesap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis bruin en laat deze daarna uitlekken. Giet zoveel olie af totdat er nog 3 eetl olie overblijft. Bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de vis toevoegen en deze nog 3 minuten zachtjes mee laten sudderen. Serveer.
ingrediënten:
2 makrelen
1/2 limoen (sap)
3 rode uien
2 salamblad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 tomaat
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
1 cm laos
1 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 rode uien
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaat in partjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de vis in stukken en wrijf deze in met zout en het limonesap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis bruin en laat deze daarna uitlekken. Giet zoveel olie af totdat er nog 3 eetl olie overblijft. Bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de vis toevoegen en deze nog 3 minuten zachtjes mee laten sudderen. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.