Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Acar Ikan Kuning - vis in zure saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Acar Ikan Kuning
vis in zure saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 makrelen
1/2 limoen (sap)
3 rode uien
2 salamblad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 tomaat
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
1 cm laos
1 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 rode uien

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaat in partjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de vis in stukken en wrijf deze in met zout en het limonesap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis bruin en laat deze daarna uitlekken. Giet zoveel olie af totdat er nog 3 eetl olie overblijft. Bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de vis toevoegen en deze nog 3 minuten zachtjes mee laten sudderen. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 256 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925586