logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Acar Ikan Kuning
vis in zure saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 makrelen
1/2 limoen (sap)
3 rode uien
2 salamblad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 tomaat
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
1 cm laos
1 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 rode uien

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaat in partjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de vis in stukken en wrijf deze in met zout en het limonesap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis bruin en laat deze daarna uitlekken. Giet zoveel olie af totdat er nog 3 eetl olie overblijft. Bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de vis toevoegen en deze nog 3 minuten zachtjes mee laten sudderen. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160522