banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Acar Ikan Kuning - vis in zure saus

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Acar Ikan Kuning
vis in zure saus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
2 makrelen
1/2 limoen (sap)
3 rode uien
2 salamblad
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 tomaat
2 groene lomboks
2 rode lomboks
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
zout naar smaak
olie

Haluskan:
boemboe:
1 cm laos
1 cm gember (jahe/djahé)
3 teentjes knoflook
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 rode uien

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne ringen en de tomaat in partjes. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd de vis in stukken en wrijf deze in met zout en het limonesap. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis bruin en laat deze daarna uitlekken. Giet zoveel olie af totdat er nog 3 eetl olie overblijft. Bak in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg de overige ingrediënten toe en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Dan de vis toevoegen en deze nog 3 minuten zachtjes mee laten sudderen. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 130 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39981589