Acar Kuning Bandang Pedas
vis in pittige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr vis
2 stengels chinese bieslook
6 rode rawits
10 takjes bieslook
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel azijn
250 ml water
olie
Bumbu perendam:
ingrediënten marinade:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel zout
100 ml water
1 eetl asem water
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 4 stukken, halveer de rawits en snijd de chinese bieslook in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en de ingrediënten voor de marinade fijn.
Marineer de vis met de marinade en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de rawits en de bieslook toe en meng alles goed. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg de vis toe samen met de azijn en de chinese bieslook en meng alles goed door en serveer.