zoeken
Recente reacties

8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kenus Pelalah - Inktvis met pittige kokosmelksaus
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Tumis Bayam Ebi Terasi - gestoofde gekruide spinazie
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Ayam Besengek
- Ikan goreng 2
- Ayam Masak Kunyit - roerbak van gele kip
- Cakalang pedas - pittige tonijn
- Sate Kambing Tegal - lamsvlees sate uit Tegal met een sambal kecap saus
- Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip
Acar Kuning Bandang Pedas - vis in pittige gele saus


Acar Kuning Bandang Pedas
vis in pittige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr vis
2 stengels chinese bieslook
6 rode rawits
10 takjes bieslook
1 theel zout
1 theel palmsuiker
1/2 theel azijn
250 ml water
olie
Bumbu perendam:
ingrediënten marinade:
3 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1 theel zout
100 ml water
1 eetl asem water
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in 4 stukken, halveer de rawits en snijd de chinese bieslook in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en de ingrediënten voor de marinade fijn.
Marineer de vis met de marinade en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een pan de olie en bak de vis gaar. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan de rawits en de bieslook toe en meng alles goed. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Voeg de vis toe samen met de azijn en de chinese bieslook en meng alles goed door en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.